Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinští šachisté bojují o postup do extraligy

29. ledna 2013 14:40 | Karviná | AUTO IMPORT

N půdě Karviné se odehrálo důležité a rozhodující šesté kolo první ligy mezi šachovými družstvy Orlová a Karviná. Obě družstva usilovala o postup do extraligy. Zatímco Karviná by si postup do extraligy zopakovala po více jak deseti letech, Orlové by se to v kategorii dospělých podařilo poprvé.

Zastupitelé Karviné schválili čestné občanství Radku Štěpánkovi

29. ledna 2013 14:22 | Karviná | AUTO IMPORT

Zastupitelé Karviné se sešli v sále Slezské univerzity na svém 17. zasedání. Program zahrnoval různá témata, schvaloval se například bezúplatný převod přístrojů z neexistujícího ORL do havířovské nemocnice, zastupitelé podpořili i zachování ordinace praktického lékaře v Karviné-Loukách nebo přijali návrh primátora na čestné občanství Radku Štěpánkovi.

V Karviné volilo Miloše Zemana 82,39% voličů

29. ledna 2013 13:09 | Karviná | AUTO IMPORT

Volební účast byla v Karviné o něco vyšší než v kole prvním, svůj hlas odevzdalo 47,86% voličů.

Sněhovou nadílku odklízí v Karviné méně lidí než loni

29. ledna 2013 11:07 | Karviná | AUTO IMPORT

Plné ruce práce s odklízením sněhu mají pracovníci technických služeb a veřejně prospěšných prací v Karviné. Přes veškerou snahu ale není úklid sněhové nadílky tak efektní jako v minulých letech a to kvůli zrušené veřejné službě.

Karvinským dětem se věnovali trenéři MFK OKD Karviná

25. ledna 2013 13:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Trenéři fotbalového klubu MFK OKD Karviná uspořádali pro děti z karvinských škol fotbalovou akci. Jejím smyslem bylo přiblížit dětem tento sport a najít mezi nimi další nové nadějné fotbalisty.

Chráněné bydlení v Karviné

25. ledna 2013 12:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Chráněné bydlení poskytuje ve městě příspěvková organizace Sociální služba Karviná zřízená magistrátem. Klientům se zdravotním postižením včetně mentálního vytváří takové podmínky, aby mohli žít samostatný život a naučili se být zodpovědní.

ONKO-Naděje Karviná slaví 10 let

25. ledna 2013 11:23 | Karviná | AUTO IMPORT

Klub onkologických pacientů z Karviné ONKO-Naděje Karviná letos slaví své desáté narozeniny. Za tu dobu se toho událo opravdu hodně a proto se členky rozhodly uspořádat výstavu fotografií, které postupně vznikaly při různých činnostech klubu.

Školní vysílání 25.1.2013 - ZŠ Majakovského

25. ledna 2013 10:50 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb ZŠ Majakovského.

Hokejistky SK Karviná bojovaly s pražskou Slavií

22. ledna 2013 15:40 | Karviná | AUTO IMPORT

Poslední zpráva tohoto expresu bude ze sportu. Zavedeme vás na zimní stadion, kde se o víkendu střetly karvinské hokejistky s vítězem loňského ročníku Ligy žen - pražskou Slavií.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více