Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Slováci žijící v Karviné vítali Vánoce

25. prosince 2012 12:53 | Karviná | AUTO IMPORT

Slováci žijící v Karviné přivítali přicházející Vánoce společně s folklorním souborem z Bánské Bystrice. Členové souboru mistrovsky ovládají hru na fujaru a píšťaly. Do Karviné přivezli pásmo vánočních písní nazvané Pastýřské Vánoce.

Sváteční slovo karvinského faráře Daniela Víchy

21. prosince 2012 14:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Sváteční slovo k zamyšlení faráře Daniela Víchy

Anketa: Jak vypadá Ježíšek?

21. prosince 2012 14:42 | Karviná | AUTO IMPORT

Anketa s dětmi z MŠ Na Kopci.

Školní vysílání 21.12.2012 - ZŠ Majakovského

21. prosince 2012 13:20 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáže připravil štáb při ZŠ Majakovského.

Vánoční příběh v karvinském kostele

20. prosince 2012 13:48 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď vám ukážeme krásný Betlém, který zdobí kostel Povýšení svatého kříže v Karviné-Fryštátě. Stavět se začíná vždy zhruba dva týdny před Vánocemi. Prohlédnout si jej chodí pravidelně děti ze základních škol. Čeká na ně Vánoční příběh a setkání s varhaníkem.

SŠ, ZŠ a MŠ Komenského slavila 90té narozeniny

20. prosince 2012 11:45 | Karviná | AUTO IMPORT

Tato krásná škola oslavila letos 90. narozeniny a i když její věk odpovídá stařence, duchem je škola stále mladá. Ke kulatému výročí si připravila krásný program, kterého se zúčastnili hosté z kraje, jež je zřizovatelem, zástupci města, bývalí zaměstnanci školy i rodiče. Program, na kterém se podíleli učitelé a žáci společně, byl opravdu bohatý.

Elektrodny proběhly i v Karviné

18. prosince 2012 16:42 | Karviná | AUTO IMPORT

Žáci karvinské Základní školy Borovského se zapojili do elektrodnů připravených ostravskou Střední průmyslovou školou elektrotechniky a informatiky. Elektrodny jsou součástí projektu Agentury pro regionální rozvoj s názvem Technika nás baví, který zábavnou formou seznamuje žáky základních škol s technickým vzděláváním.

Karvinští senioři se setkali s právníkem

18. prosince 2012 15:43 | Karviná | AUTO IMPORT

Senioři z Karviné dostali užitečné rady jak nenaletět obchodníkům při nechvalně proslulých předváděcích akcích. Setkání s právníkem zorganizovala karvinská radnice v Obecním domě družba. Letošní rok byl totiž vyhlášen rokem  evropského aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více