Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Africké jídlo karvinským dětem chutnalo

11. prosince 2012 15:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Školáci z Karviné ochutnávali jídlo z Jižní Afriky, Malajsie i Mexika, které jim připravili zahraniční studenti přímo ve škole. Cizinci jsou tady na výměnném pobytu v rámci projektu studentské organizace AIESEC.

Školní vysílání 11.12.2012 - ZŠ Školská

11. prosince 2012 15:23 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb ZŠ Školská.

2. místo pro Karvinou v kategorii Skokan roku ve třídění odpadu

7. prosince 2012 15:01 | Karviná | AUTO IMPORT

Do soutěže O keramickou popelnici a keramické sluchátko se letos zapojilo zhruba 300 obcí a měst našeho kraje. Úspěch zaznamenala i Karviná, jelikož tady narůstá počet separovaného odpadu. Za rok 2011 skončili karvinští v kategorii Skokan roku druzí nejlepší mezi městy v MS kraji v nárustu podílu třídění. Například jen plastů se vytřídilo oproti minulým rokům o 100% více, celých 221 tun. Město se zatím rozhodlo nezvyšovat poplatek za svoz odpadu, zůstává na částce 500 korun za rok i nadále.

Zahraniční učitelé na návštěvě v Karviné

7. prosince 2012 14:59 | Karviná | AUTO IMPORT

Učitelé z několika evropských zemí přijeli na návštěvu do karvinské ZŠ Dělnická, aby se podívali na pravou předvánoční atmosféru ve třídách.

Gabriela Gunčíková četla karvinským dětem

7. prosince 2012 14:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Zpěvačka Gabriela Gunčíková vyměnila na chvíli mikrofon za knížku. Karvinským dětem přečetla v literárním salonku úryvek z knížky Kouzelné pohádky v rámci projektu Celé Česko čte dětem.

V Karviné začaly Vánoce první adventní neděli

4. prosince 2012 16:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Na karvinském náměstí se sešly stovky lidí, aby na vlastní oči viděli první rozsvícení vánočního stromu. Nechyběl bohatý kulturní program, kluziště ani ohňostroj.

Šikmý kostel v Karviné-Dolech má za sebou úspěšnou rekonstrukci

4. prosince 2012 15:34 | Karviná | AUTO IMPORT

Ještě počátkem 90 let hrozilo kvůli poddolování kostelu svatého Petra z Alkantary v Karviné Dolech jeho zřícení. Naštěstí se ho podařilo nejen zachránit, ale dnes už má za sebou i úspěšnou a náročnou rekonstrukci.

Klub deskových her v Karviné čeká na nové hráče

4. prosince 2012 14:33 | Karviná | AUTO IMPORT

Milovníci deskových her se už tři roky scházejí v karvinském Juventusu. U jednoho stolu tady trénují paměť, rozvíjejí logické myšlení a především se dobře baví.

Minibazárek a výstava v karvinském stacionáři

4. prosince 2012 13:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Denní stacionář Dům V Aleji ukončuje tento týden celoroční oslavu k 20. výročí založení stacionáře. Loni zahajovali toto výročí výstavou v karvinském archivu a po roce se podobná akce koná právě ve stacionáři. Lidé si mohou do pátku zakoupit ručně dělané výrobky klientů s vánoční tématikou nebo si vybrat něco z minibazárku, který tady také k oslavě uspořádali.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více