Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

V kostele Povýšení svatého kříže v Karviné-Fryštátě budou zvonit nové zvony

28. srpna 2012 14:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Do Karviné v pátek odpoledne dorazily nové zvony pro kostel Povýšení svatého kříže, které se odlévaly v německém Passově. Zvony si mohli lidé prohlédnout, být svědky jejich svěcení i instalace. Pojďte se na tuto slavnostní a pro město velmi významnou událost podívat prostřednictvím televizní obrazovky.

V Karviné se konal mini Handball cup 2012

28. srpna 2012 13:40 | Karviná | AUTO IMPORT


Na závěr se podíváme do Karviné, kde dva dny probíhalo jedno utkání v házené za druhým. Konal se 19. ročník tradičního házenkářského turnaje mládeže - Handball Cup 2012. Do Karviné přijelo zabojovat 16 týmů z Česka, Slovenska a Polska.

Preventivní vyšetření prsu by ženy neměly podceňovat

24. srpna 2012 13:01 | Karviná | AUTO IMPORT


Teď vás zavedeme do Karvinské hornické nemocnice a to přímo na mamografické pracoviště. Zajímalo nás, jestli ženy podceňují nebo nepodceňují preventivní prohlídky, které by odhalily rakovinu prsu.

Karvinští strážníci se zaměřili na cyklisty

24. srpna 2012 12:33 | Karviná | AUTO IMPORT


Pěkného počasí využívají v těchto dnech zejména cyklisté. Karvinští městští strážníci se proto pravidelně zaměřují na to, zda-li mají všechna povinná vybavení, ale hlavně, jestli děti používají při jízdě na kole přilbu.

V Karviné přistihli asistenti prevence kriminality zloděje kovu při činu

24. srpna 2012 11:30 | Karviná | AUTO IMPORT

Zloději kovů opět zaměstnali strážníky a policisty v Karviné-Novém Městě. Z domů, které jsou určeny k demolici, si chtěli odvézt kovové zárubně. Jejich plány jim překazili asistenti prevence kriminality, kteří se v lokalitě denně pohybují.

Během 24 hodin se v Karviné topili dva lidé

23. srpna 2012 11:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Začneme varující zprávou pro všechny, kteří se v parných letních dnech vydají k vodě. Dva lidé se během pouhých 24 hodin topili v takzvaném Darkovském moři. 15tiletý chlapec byl pod vodou dlouhých padesát minut a bohužel, na následky později zemřel. O den později vyjížděli záchranáři k dalšímu topícímu se muži.

Bonding v karvinské nemocnici

21. srpna 2012 19:54 | Karviná | AUTO IMPORT

Bonding nebo-li připoutání. To je metoda, kterou mohou zažít maminky, které porodí své dítě v karvinské rájecké nemocnici. Jde o kontakt dítětě s maminkou bezprostředně po porodu, podívejte se na naši reportáž.

Aktuálně z Karviné 21. 8. 2012

21. srpna 2012 14:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Už tento víkend se v areálu Dětského domova Srdce koná chovatelská výstava králíků, drůbeže a holubů. Výstava je otevřena v sobotu od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin. Tento pátek dorazí do Karviné nové zvony pro kostel Povýšení svatého kříže v Karviné-Fryštátě. V sobotu si pak zvony mohou lidé prohlédnoout. V neděli v 11 hodin dopoledne otec biskup zvony vysvětí a v pondělí 27.8 se v 19 hodin zvony poprvé rezezní nad městem. V rámci letošních hornickcých slavností bude probíhat i charitativní akce svaté Barborky. Lidé mohou 1. září od 12 do 16,30 hodin nosit do prodejny Agape na Masarykově náměstí své upečené koláče, buchty a sladkosti, které pak budou prodávány zájemcům. Výtěžek pomůže hornickým sirotkům. Tři vylosovaní dárci pak obdrží hezké ceny.

Karvinské děti si ozdravný pobyt pochvalovaly

21. srpna 2012 13:23 | Karviná | AUTO IMPORT

První skupinka karvinských dětí se vrátila z ozdravného pobytu v Chorvatsku, který jim zajistila karvinská radnice. Každý pobyt mimo region, který se potýká se špatným ovzduším, dětem prospívá a upevňuje jejich zdraví.

Táborový den v karvinské Oáze

21. srpna 2012 12:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Že se dá zažít pravá táborová atmosféra uprostřed sídliště vám dokážeme v následujícím příspěvku. Karvinské nízkoprahové zařízení Oáza si pro všechny městské děti jedno takové „Táborové odpoledne" plné zábavy připravilo.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více