Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Víkendové otřesy na Karvinsku

21. srpna 2012 12:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Silné otřesy zaznamenali lidé z Karviné a okolí uplynulý pátek a sobotu. Důsledkem pátečního otřesu se z jednoho domu na Fryštátské ulici v centru Karviné ulomil kus štítu. Jen díky tomu, že se otřes stal před pátou hodinou ranní, neprocházel ulicí žádný člověk. Následky by mohly být fatální.

V Karviné střílel muž do výlohy obchodu

17. srpna 2012 17:51 | Karviná | AUTO IMPORT

Chuť zastřílet si dostal v nočních hodinách 34letý podnapilý muž v Karviné. Plynovou pistolí začal střílet do výlohy obchodu, kolem kterého procházel, když se vracel z hospody domů. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, ale škody se počítají na tisíce.

Mladíci z Karviné přepadávali herny

17. srpna 2012 14:48 | Karviná | AUTO IMPORT


S policejními pouty na rukou skončili dva mladíci z Karviné. Na svědomí mají zvlášť závažné loupežné přepadení tří heren. Obsluhu pokaždé napadli s nožem v ruce a pod pohrůžkou násilí ji donutili vydat veškerou hotovost a mobily.

Amatérští cyklisté z Karviné se zúčastnili Stonavské časovky

17. srpna 2012 12:44 | Karviná | AUTO IMPORT


Na start pátého ročníku Stonavské čaosvky se letos postavilo celkem 131 závodníků v osmi kategoriích z celé Moravy a Slezka. Trať závodu, který je započítáván do celoroční soutěže Slezský pohár, byla dlouhá 16,8 kilometrů. Závodníci přípravu rozhodně nepodcenili a mnozí si chtěli vylepšit svůj loňský čas.

Aktuálně z Karviné 17. 8. 2012

17. srpna 2012 8:47 | Karviná | AUTO IMPORT


Regionální knihovna Karviná připravuje na poslední srpnový den tradiční knižní jarmark. Konat se bude na Masarykově náměstí od 9 do 18 hodin a jako každý rok zde návštěvníci najdou knihy za babku, nové knížky v českém i polském jazyce, gramofonové desky a dárkové předměty. Tento víkend mají lidé poslední možnost využít komentované prohlídky v šikmém kostele svatého Petra z Alkantary. Prohlídky se konají v sobotu od 10 do 17 hodin a v neděli od půl 11 také do 17 hodin.

Práce asistentů prevence kriminality v Karviné

16. srpna 2012 10:43 | Karviná | AUTO IMPORT

První zkušenosti v terénu mají za sebou asistenti prevence kriminality, kteří v Karviné začali svou práci vykonávat na začátku července. Denně toho řeší opravdu hodně, podívejte se na naši reportáž.

Beseda 14.8. 2012 Vladislav Sobol, mluvčí OKD

14. srpna 2012 13:34 | Karviná | AUTO IMPORT

S mluvčím OKD Vladislavem Sobolem si v besedě popovídáme o Hornických slavnostech a letošním programu.

Příměstské tábory v Karviné nabízejí mnoho aktivit

14. srpna 2012 10:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Rodiče malých dětí mohou být v době zaměstnání o prázdninách klidní, pokud se rozhodnou využít příměstských táborů. O jejich dítě je postaráno a přitom je to nestojí moc peněz.

Děti z vyloučené lokality Karviná-Nové Město odjely na tábor

10. srpna 2012 13:36 | Karviná | AUTO IMPORT


Čtyřicítka dětí ze sociálně slabých rodin z vyloučené lokality Karviná-Nové Město si užívala prázdninový čas na letním táboře v Řece v rámci projektu Volný čas dětí a mládeže z vyloučené lokality, který je součástí programu Prevence kriminality a na který částečně přispělo ministerstvo vnitra. Za dětmi přijeli karvinští strážníci, kteří jim obohatili táborový program ukázkou výcviku služebního psa, besedovali s nimi na téma bezpečnosti o prázdninách a seznámili je se svou prací.

Beseda 10.8. 2012 Sylva Zajícová, dermatoložka

10. srpna 2012 11:34 | Karviná | AUTO IMPORT

V dnešní besedě se dozvíte podrobnosti o opalování a vyšetřování znamének.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více