Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Město buduje v mateřských školách přírodní zahrady

5. října 2015 18:43 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Mateřské školy, jejichž zřizovatelem je město, získávají postupně přírodní zahrady. Děti jsou v nich hravou formou vedeny k poznávání přírody a k ochraně životního prostředí. Ve městě jsou již tři mateřinky s přírodní zahradou a čtvrtá v těchto dnech vzniká ve školce Josefa Myslivečka.

Druhá etapa rekonstrukce cesty v Lískovci skončila

5. října 2015 18:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby skončily s druhou etapou rekonstrukce silnice v městské části Lískovec. V těchto dnech je vyspravená cesta na ulici K Sedlištím plně průjezdná a sloužit začal i nově postavený autobusový záliv.

Ve městě budou přistaveny velkoobjemové kontejnery

5. října 2015 18:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Pokud máte doma nepotřebné věci, v následujících dnech se jich můžete zdarma zbavit. Magistrát ve spolupráci s Frýdeckou skládkou totiž připravil harmonogram svozu objemného odpadu. V různých lokalitách města tak budou až do konce října přistaveny velkoobjemové kontejnery.

Výstava nabízí ohlédnutí za Beskydským Veselétem

5. října 2015 18:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Během tohoto měsíce probíhá v Národním domě výstava fotografií z akcí letošního Beskydského Veseléta. I v těchto podzimních dnech tak mohou zájemci zavzpomínat například na Létohrátky nebo Jazz ve městě.

Karviná bude posílat děti ze základních i mateřských škol do Světa techniky

3. října 2015 14:41 | Karviná | AUTO IMPORT

Primátor Karviné podepsal s představiteli Světa techniky Dolní oblasti Vítkovic memorandum o spolupráci. Děti z mateřských i základních škol se tak budou moci ve Světě techniky bavit a vzdělávat za peníze radnice. Karviná je tak prvním městem v regionu, která takovou systematickou spolupráci navázala.

Promo week karvinské Obchodně podnikatelské fakulty

3. října 2015 12:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Obchodně podnikatelská fakulta zorganizovala pro své partnerské univerzity ze zahraničí takzvaný Promo week. Zahraniční hosté se seznamovali nejen s chodem fakulty, ale také poznávali zajímavá místa regionu a debatovali o nových možnostech další spolupráce.

Město F-M předalo policistům mobilní defibrilátor

1. října 2015 20:47 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zástupci Frýdku-Místku předali v těchto dnech policistům místního územního odboru speciální zdravotnické vybavení. Jedná se o profesionální záchranářský kufr a automatický přenosný defibrilátor. Tato výbava má pomoci při záchraně lidského života před příjezdem záchranářů.

Parkoviště a dopravní ostrůvky pokryje dotace

1. října 2015 20:46 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město získá zpátky většinu nákladů, které vynaložilo na vybudování nových parkovišť a dopravních ostrůvků. V minulých dnech mu byla schválena dotace z fondů Evropské unie. Do městského rozpočtu se tak vrátí více než dva a půl milionu korun.

BIC pořádá podzimní minikurz fotografování

1. října 2015 20:45 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Beskydské informační centrum připravilo na podzim pro zájemce minikurz fotografování. Jeho účastníci se pod vedením zkušeného fotografa naučí základy kompozice a správnou práci se světlem. Míst je ale málo, zájemci by se proto do kurzu měli včas přihlásit.

Handicapovaní sportovci zabojovali na olympiádě

1. října 2015 20:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na atletickém stadionu Tělovýchovné jednoty Slezan proběhla Mezinárodní olympiáda v lehké atletice pro mládež s mentálním postižením. Letos se mezi sebou utkaly týmy jak z naší země, tak také ze Slovenska a Polska.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více