Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Asistenti prevence kriminality ve F-M zůstanou

8. října 2015 22:33 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku proběhla závěrečná konference k ukončenému projektu Asistent prevence kriminality II. Cílem setkání bylo zhodnocení dvouletého projektu a naznačení plánů do budoucna.

Ve Skalici vzniká nový autobusový záliv

8. října 2015 22:32 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Nedávno jsme vám ukazovali nově vzniklé autobusové zálivy, které nyní slouží cestujícím městské hromadné dopravy. V těchto dnech začali zaměstnanci Technických služeb s budováním dalšího zálivu, tentokrát ve Skalici. Občané se mohou těšit na větší komfort i bezpečnost.

SŠED ve F-M letos slaví 50 let od svého založení

8. října 2015 22:31 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V příspěvku navštívíme Střední školu elektrostavební a dřevozpracující. Školu letos čeká významné jubileum. Oslaví totiž padesát let od svého založení.

Muzeum Beskyd zve na Doteky himálajského větru

8. října 2015 22:30 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Muzeum Beskyd zve na novou výstavu. Nese název Doteky himálajského větru. Zájemci si budou moci prohlédnout fotografie Zdeňka Thomy, které pořídil na svých cestách Tibetem.

V Karviné se diskutovalo o práci pro postižené

6. října 2015 15:51 | Karviná | AUTO IMPORT

Českotěšínská organizace Trianon už potřinácté vyzvala instituce, firmy a samosprávy k debatě na téma zaměstnávání hendikepovaných. Uspořádala proto v Karviné dvoudenní konferenci, kde se toto i další témata probírala. My jsme nahlédli nejen na setkání, ale s kamerou jsme se vydali i za hendikepovanými do Trianonu.

Karvinské knihovnice vás zvou na akce v rámci Týdne knihoven

6. října 2015 14:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinský knihovna se zapojila do tradiční celostátní kampaně Týden knihoven, letos s podtitulem Zažijte knihovnu jinak. Co všechno si knihovnice pro děti i dospělé čtenáře připravily, se dozvíte právě teď.

Dočasná změna vstupu do budovy C karvinského magistrátu

6. října 2015 13:48 | Karviná | AUTO IMPORT

Od tohoto týdne až do začátku prosince je kvůli revitalizaci veřejného prostranství uzavřen hlavní vchod do budovy. Lidé se dovnitř dostanou zadním vchodem (přes parkoviště. Náhradní trasy budou vyznačeny. Pro hendikepované je naistalován speciální zvonek, aby si mohli přivolat pomoc při vstupu. Hlavní vchod po rekonstrukci bude samozřejmě bezbariérový.

Karvinský projekt Ne-Obyčejné ženy inspiruje plnoštíhlé

6. října 2015 13:45 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné už nějaký čas velmi úspěšně funguje projekt Ne-obyčejné ženy. Inspiruje dívky, slečny a maminky větších konfekčních velikostí k tomu, aby se nebály být atraktivní i s několika kily navíc.

Kurzy a školení v karvinském Slezském vzdělávacím centru

6. října 2015 9:00 | Karviná | AUTO IMPORT

Před více než půl rokem bylo v Karviné, v zrekonstruované budově bývalého Janečkova mlýna, otevřeno Slezské vzdělávací centrum. Ve spolupráci s úřadem práce, místními firmami, organizacemi a školami si kladlo za cíl nabízet své zázemí k využití nejrůznějších školení a kurzů. Co se tedy v centru děje, jsme zjišťovali s naší kamerou.

Nejúspěšnější školní vzdělávací program v Karviné

6. října 2015 8:56 | Karviná | AUTO IMPORT

Je tomu přesně rok, kdy se na všech karvinských školách, ve Stonavě a Dětmarovicích rozjel nejlépe hodnocený vzdělávací projekt Společná řešení pro lepší učení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více