Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Dobrovolníci organizace ADRA stříhali bezdomovce

19. října 2015 17:33 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Čtyřikrát do roka se mohou do Dobrovolnického centra ADRA přijít ostříhat lidé bez domova. Stříhání a holení proběhlo i v rámci Týdne chudoby. O službu je mezi bezdomovci vždy velký zájem, dobrovolníci jich tak za jedno dopoledne ostříhají i několik desítek.

Pěvecká soutěž Talent 2015 našla svého vítěze

19. října 2015 17:32 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V Kině Petra Bezruče vyvrcholil v pořadí dvacátý ročník pěvecké soutěže Talent 2015. Během finálového večera se na pódiu vystřídalo sedmnáct zpěváků a zpěvaček, kteří se ucházeli o přízeň poroty.

Dvě důležité besedy pro karvinské seniory

17. října 2015 14:23 | Karviná | AUTO IMPORT

Hned dvakrát v jednom měsíci se mohli senioři setkat s představiteli města a zástupci několika organizací. Ve společenském domě diskutovali s politiky na téma, která je trápí a v sále městského domu kultury se zase dozvěděli rady a informace užitečné při vyřizování různých osobních záležitostí. Obě setkání jsme navštívili s naší kamerou.

V Karviné otevřeli téma duševních chorob

17. října 2015 13:01 | Karviná | AUTO IMPORT

Obecně prospěšná společnost Unika centrum uspořádala pro širokou i odbornou veřejnost Den pro duševní zdraví. Smyslem bylo všem zúčastněným přiblížit známé psychické nemoci, jejich projevy a také upozornit na to, že duševně nemocných není třeba se za každou cenu obávat.

Den zdraví v Karvinské hornické nemocnici 2015

17. října 2015 11:00 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karvinské hornické nemocnici stáli lidé frontu na bezplatné vyšetření plosek nohou speciálním přístrojem a zájem byl i o prohlídky páteře a správného držení těla zvlášť u malých dětí. Vyšetření a konzultace nabídla nemocnice lidem v rámci každoročního Dne zdraví.

Asistent prevence kriminality strážníkem MP

15. října 2015 18:02 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Dva roky působili ve Frýdku-Místku asistenti prevence kriminality. Díky projektu, který před několika dny oficiálně skončil, se jeden z asistentů stal strážníkem městské policie. Frýdek-Místek je tak druhým městem v České republice, kterému se něco takového podařilo.

Vydejte se po stopách Petra Bezruče ve F-M

15. října 2015 18:01 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku i na podzim pokračuje oblíbená série akcí s názvem Den s průvodcem. Zájemci se nyní mohou těšit na novou nevšední procházku městem, která tentokrát povede po stopách Petra Bezruče.

Gymnázium Frýdek-Místek vyhrálo Eurorebus

15. října 2015 17:58 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Gymnázium Petra Bezruče vyhrálo prestižní celostátní soutěž Eurorebus. My jsme se zajeli podívat na slavnostní předání hlavní ceny.

Karvinští strážníci mají nově k dispozici defibrilátor

13. října 2015 15:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští městští strážníci mají nově ve svém vybavení defibrilátor. Využívat ho budou při záchraně lidských životů jak v běžném výkonu činnosti v terénu, tak při mimořádných událostech.

Fotbalisté MFK OKD Karviná porazili národní tým U20 2:0

13. října 2015 14:44 | Karviná | AUTO IMPORT

Fotbaloví nadšenci byli v Karviné svědky zajímavého přípravného zápasu. Po dlouhých 23 letech si na hřišti Kovony zahrál reprezentační tým České republiky. Šlo o sestavu mladých hráčů kategorie U20, kteří se postavili proti domácímu druholigovému týmu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více