Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Školní vysílání ZŠ Školská 27.10.2015

27. října 2015 10:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáže připravil školní štáb při ZŠ Školská.

Revitalizace sídliště Slezská po pěti letech skončila

26. října 2015 19:44 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město s přispěním Evropské unie dokončilo přeměnu nejlidnatějšího sídliště Slezská. Ta byla zahájena v roce 2010 a soustředila se na regeneraci bytových domů a revitalizaci veřejných prostranství.

Město Frýdek-Místek uvolní peníze pro LDN Gaudium

26. října 2015 19:43 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek finančně podpoří léčebnu dlouhodobě nemocných Gaudium. Na svém posledním zasedání schválili dotaci zastupitelé města. Vedení Gaudia peníze použije převážně na rekonstrukce budovy.

Technické služby finišují s přípravami na zimu

26. října 2015 19:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby města finišují s přípravami na zimní údržbu silnic a chodníků. V těchto dnech už mají sklady plné posypové soli a v pozoru je i technika. V případě náhlého sněžení jsou silničáři schopní okamžitě vyjet do ulic.

Sedmá základní škola 1. máje oslavila 50. výročí

26. října 2015 19:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Sedmá základní škola na ulici 1. máje letos slaví padesát let od svého založení. Při této příležitosti proběhla v Kině Petra Bezruče školní akademie. Žáci si pro veřejnost připravili taneční i pěvecká vystoupení a mnoho dalšího.

Rybářská stráž má na Karvinsku více práce

24. října 2015 12:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Rybářská stráž má na Karvinsku více práce. Od 1. října totiž může kontrolovat rybáře u další vodní plochu v Karviné. Místní rybářský svaz má totiž od tohoto data pronajato Karvinské moře. Nasadit tady chce kapra, štiku a candáta.

Větší omezení kvůli rekonstrukci prostranství před budovou magistrátu v Karviné

23. října 2015 17:27 | Karviná | AUTO IMPORT

V centru Karviné se pustili stavební stroje do rekonstrukce veřejného prostranství před budovou "C" magistrátu města. Práce probíhají podle harmonogramu a vyžadují jistá omezení. Lidé se například k úředníkům dostanou pouze ze zadního vchodu budovy, omezený je i přístup do banky a uzavřel se i kostel sv. Marka.

Karvinská regionální historička Libuše Kolková oslavila životní jubileum

23. října 2015 15:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Známá regionální historička, pamětnice a znalkyně Těšínska a Karvinska Libuše Kolková oslavila 80. narozeniny. Této skromné a věčně usměvavé dámě, která dokáže svým vyprávěním zaujmout každého posluchače, poblahopřál k tak významnému životnímu jubileu náměstek primátora Miroslav Hajdušík.

Policie ČR hledá dva muže z Karviné

23. října 2015 12:29 | Karviná | AUTO IMPORT

Policie ČR se obrací na diváky Televize POLAR.
Pátrá po dvou mužích z Karviné. Prvním je: Marcel MENŠÍK, ročník 1976, bytem Karviná - Nové Město. Na hledaného Okresní soud v Karviné vydal příkaz k zatčení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle dostupných informací se hledaný muž může pohybovat napříč našim regionem, konkrétněji to mohou být města Karviná a Orlová.
Druhým hledaným mužem je Martin Mikulec, ročník 1973, rovněž z Karviné - Nového Města. Na hledaného Okresní soud v Ostravě vydal příkaz k zatčení pro majetkovou trestnou činnost. Hledaný muž se může pohybovat v okolí Českého Těšína. Jakékoli informace o hledaných mužích přijmou policisté na tel. čísle 727 844 979 nebo volejte bezplatnou linku 158.

Karvinští strážníci mají kvalitnější kamery, nově i v autech

23. října 2015 12:13 | Karviná | AUTO IMPORT

Další reportáž nás zavedeme do karvinské městské policie. Strážníci tam začali používat výkonnější osobní kamery a nově jsou kamerami vybaveny i všechny jejich vozy. Dokáží zaznamenat nejen zvuk, datum a čas pořízení záznamu, ale i přesnou GPS polohu, kde se případný zákrok nebo kontrola udála.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více