Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Letošní opravy mostů a lávek v Karviné

31. října 2015 12:15 | Karviná | AUTO IMPORT

Město Karviná se stará zhruba o čtyřicet mostů a lávek ze sta, které patří do majetku města. Každoročně je třeba zajistit čištění jejich propustků, odstranění náletových dřevin a vegetace z konstrukce mostních objektů, opravit a natřít jejich zábradlí. Pokud je to nutné, realizují se i větší a nákladnější opravy a rekonstrukce.

Střední škola Dakol vylepšila stravování, jídelnu i kuchyň

31. října 2015 10:30 | Karviná | AUTO IMPORT

Střední škola Dakol otevřela pro své studenty novou školní jídelnu. Odlišuje se od ostatních tím, že zdravé stravování žáků je zajištěno už prostřednictvím snídaní a dopoledních svačin. Současně byla dovybavena i kuchyň školy.

Včelaři z celé Evropy upozorňovali na úhyn včel i v Karviné

30. října 2015 15:27 | Karviná | AUTO IMPORT

V letošním roce uhynula v Evropě jedna třetina včelstev. Polští včelaři se proto rozhodli uspořádat velkou mezinárodní kampaň na záchranu včel. Společně se včelaři z dalších států Evropy projeli deset států, kde se snažili na tento problém upozornit. Svou zastávku měli i v České republice, konkrétně právě v Karviné.

Hřbitovy během dušiček prodlužují provozní dobu

29. října 2015 20:07 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Hřbitovy ve Frýdku-Místku a okolí mají v těchto dnech prodlouženou provozní dobu. Důvodem je blížící se památka zesnulých. Kvůli zvýšenému pohybu lidí budou na hřbitovech také ve větší míře hlídkovat strážníci městské policie.

F-M si připomněl vznik samostatného Československa

29. října 2015 20:06 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Den vzniku samostatného československého státu si 28. října připomíná celá země. Město Frýdek-Místek si jej připomnělo už o jeden den dříve položením kytic u památníku Tomáše Garrigue Masarika.

Nemocnice ve F-M má nový počítačový tomograf

29. října 2015 20:05 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístecká nemocnice uvedla do provozu nový počítačový tomograf. Jeden z nejvýkonnějších přístrojů ve své třídě bude nyní sloužit pacientům v nedávno otevřeném pavilonu chirurgických oborů.

Technické služby oslavily významné výročí

29. října 2015 20:04 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby slaví v letošním roce jubilejní dvacáté výročí. V rámci oslav uspořádaly setkání bývalých zaměstnanců, kteří si prohlédli nový areál a seznámili se se současnou činností společnosti.

Karviná se spřátelí s čínským městem Suqian

27. října 2015 14:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Dvanáctičlenná skupina hostů z čínského města Suqian navštívila Karvinou. Zahraniční delegace se zajímala o možnost navázat přátelské vztahy a spolupráci. Číňané si prohlédli město, navštívili zámek i šikmý kostel sv. Petra z Alkantary.

V Karviné se letos opravují ve velkém místní komunikace a chodníky

27. října 2015 12:32 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se letos ve velkém opravují místní komunikace a chodníky. Spokojeni mohou být i řidiči, protože se podařilo na několika místech vybudovat nebo rozšířiti nová parkovací místa. Někde práce skončily, v některých ulicích se opravy dočkají ještě letos v listopadu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více