Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nemocnice ve F-M má nový počítačový tomograf

Frýdek-Místek |

Frýdeckomístecká nemocnice uvedla do provozu nový počítačový tomograf. Jeden z nejvýkonnějších přístrojů ve své třídě bude nyní sloužit pacientům v nedávno otevřeném pavilonu chirurgických oborů.

Nahlásit chybu


Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Včera 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

V Opavě pokračují s odklízením následků ničivé povodně, do zahrádkářských osad míří těžká technika

Včera 20:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Lidé v zatopených oblastech Opavy mají to nejhorší za sebou, práce na úklidu ale zdaleka nekončí.

LiStOVáNí v Karviné - Scénické čtení děti motivuje ke čtení knížek

V rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání realizovaného statutárním městem Karviná připravila regionální knihovna pro 3. třídy LiStOVáNí. Scénické čtení má děti motivovat ke čtení knížek.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

5. ročník Havajského plesu opět bavil handicapované ve Frýdku-Místku

Převážně lidé s mentálním handicapem opět zaplnili Katolický lidový dům ve Frýdku-Místku. Organizátoři tady pro ně tradičně uspořádali Havajský ples. Zhruba 150 klientů z různých organizací napříč krajem si tak opět sešlo a ukázalo, že se umí skvěle bavit.

Palkovice vybojovaly v soutěži Vesnice roku 2. místo

2. října 2024 12:00 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

V letošním národním finále soutěže Vesnice roku měl Moravskoslezský kraj jako svého finalistu obec Palkovice. Ta nakonec v silné konkurenci obsadila 2. místo.

Nová družina v Čeladné je plná školáků, přidají se i senioři

1. října 2024 9:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Školáci v Čeladné už naplno užívají nové oddělení družiny, které bylo vybudováno během prázdnin a v září bylo otevřeno pod názvem Tygříci. Za nový prostor pro aktivity dětí zaplatila obec přes dva miliony korun, z toho 1,6 milionu pokryla dotace.

Frýdlantský tenisový klub oslavil 100 let od založení

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí si připomněl 100 let své existence. Oslava se konala v areálu klubu, kdy nechyběla exhibiční utkání ani ocenění a poděkování.

Frýdek-Místek prodal budovy po městské policii v licitaci za 22,5 milionu

Frýdek-Místek prodal soubor budov, kde v minulosti sídlila městská policie. Prodej proběhl formou licitace, která má být nejtransparentnější formou prodeje městského majetku. Nový majitel za nemovitosti zaplatil 22,5 milionu korun.

Nemocnice ve F-M má nový počítačový tomograf
Vydáno 29. října 2015 20:05, Frýdek-Místek, AUTO IMPORT
Frýdeckomístecká nemocnice uvedla do provozu nový počítačový tomograf. Jeden z nejvýkonnějších přístrojů ve své třídě bude nyní sloužit pacientům v nedávno otevřeném pavilonu chirurgických oborů.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/28245/nemocnice-ve-fm-ma-novy-pocitacovy-tomograf