Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Oprava zámku Fryštát v Karviné končí

29. srpna 2015 12:41 | Karviná | AUTO IMPORT

Zámek Fryštát se dočkal renovace.

V Karviné otevřeli nový úsek cyklostezky

29. srpna 2015 11:47 | Karviná | AUTO IMPORT

V rámci česko-polského projektu "Navštiv souseda" byl ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřen nový úsek cyklostezky. Záměrem projektu bylo zatraktivnit turistickou nabídku polsko-českého pohraničí a také cykloturistiky.

O prázdninách se opět vylepšovaly školy v Karviné

29. srpna 2015 8:52 | Karviná | AUTO IMPORT

Zatímco si školáci a předškoláci užívají poslední dny prázdnin, ve školách finišují nezbytné opravy a vylepšování. Například v Karviné se do oprav investovalo zhruba 24 milionů korun. V září už budou žáci užívat nové šatny, sociální zařízení nebo átria. Některé budovy mají i novou fasádu, okna nebo střechu.

Karvinské průmyslové zóně Nad Barborou už nic nestojí v cestě

28. srpna 2015 18:43 | Karviná | AUTO IMPORT

Obyvatelé Karvinska si mohou oddychnout. Průmyslová zóna Nad Barborou v Karviné přece jen bude. Koaliční rada vlády totiž přehlasovala ministra financí Andreje Babiše, který chtěl její budování zastavit. Nelíbilo se mu, že by se pozemky kupovaly od miliardáře Zdeňka Bakaly.

Město zřídilo funkci hlavního architekta

27. srpna 2015 23:04 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Vedení Frýdku-Místku před pár měsíci zřídilo funkci hlavního architekta města. Jeho úkolem je především dohlížet na to, aby na jeho území nevznikaly problémové stavby a nebyl rušen jeho vzhled.

ADRA F-M se zapojila do pomoci uprchlíkům

27. srpna 2015 23:03 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Dobrovolnické centrum ADRA se zapojilo do pomoci uprchlíkům ve Vyšních Lhotách. Bude pro ně shromažďovat oblečení, které lidé donesou do jejich charitativních obchodů nebo kontejnerů. Pomoci můžete i vy, pokud odevzdáte své nepotřené oděvy.

Beskydská sedmička odstartuje za pár dní

27. srpna 2015 23:02 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Už jen několik dní zbývá do startu dalšího ročníku extrémního závodu Beskydská sedmička. Náročný přechod Beskyd, kterého se každoročně účastní na tři tisíce závodníků, vypukne už čtvrtého září.

F-M se opět zapsal do České knihy rekordů

27. srpna 2015 23:01 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město se opět pokusilo zapsat do České knihy rekordů. Letošním tématem bylo Balíme na dovolenou. Pokusu se zúčastnilo několik stovek lidí. Stejně jako v uplynulých ročnících se rekord nakonec podařilo uskutečnit.

V Karviné se konal seminář s americkým mistrem bojových umění

25. srpna 2015 16:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Velmi zajímavé setkání mají za sebou karvinští vyznavači bojového umění kung fu. Až z daleké Ameriky jim přijel předávat své zkušenosti osmadvacetiletý mistr a učitel Philip Sahagun. Konkrétně je seznamoval s výcvikovým programem v klášteře Shaolin, kterého se jako jeden z mála účastnil.

Judisté karvinského Baníku mají nové tatami

25. srpna 2015 14:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská judo hala prošla na začátku léta výraznou proměnou. Budova má nová okna a okapy a dobrovolníci z řad trenérů a rodičů natřeli zdi, které hyzdily nepěkné nápisy sprejerů. Teď přišlo na řadu i vybavení. Město judistům zakoupilo nové žíněnky pro trénování.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více