Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Posuzování zvířat před karvinskou chovatelskou výstavou

25. srpna 2015 12:25 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se o víkendu konala tradiční výstava drobného zvířectva. Ještě předtím, než si vystavené králíky, holuby a drůbež prohlédli návštěvníci, hodnotili jejich stav posuzovatelé. Pokud vás zajímá, na co se konkrétně u jednotlivých druhů zaměřili, podívejte se na naši reportáž.

Sídliště Slezská má moderní kamerový systém

24. srpna 2015 19:13 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V rámci dlouholetých rekonstrukčních prací na sídlišti Slezská došlo k vybudování a rozšíření nového moderního kamerového systému. Ten je v současné době už funkční. Město si od něj slibuje hlavně větší bezpečnost obyvatel a dohled nad problémovými lokalitami.

Senioři z F-M si vyhlédli budovu pro své centrum

24. srpna 2015 19:13 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Vedení magistrátu spolu se zástupci svazu důchodců Frýdku-Místku dlouhou dobu hledalo vhodnou budovu, která by mohla sloužit jako Centrum pro seniory. A takový objekt, kde by občané důchodového věku mohli relaxovat, pořádat sportovní aktivity a jiné zájmové činnosti, se nyní možná konečně našel.

Občanům města pomáhá on-line formulář TS

24. srpna 2015 19:12 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby zavedly pro občany města užitečnou službu. Jedná se o on-line internetový formulář, v rámci kterého mohou pracovníky informovat o poruchách ve městě.

Strážníci MP učili děti bezpečné jízdě na kole

24. srpna 2015 19:11 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V rámci programu Prázdniny ve městě proběhla na dopravním hřišti výuka dopravní výchovy. Strážníci městské policie vysvětlovali dětem pravidla silničního provozu a v praxi je učili, jak bezpečně jezdit na kole.

Karvinští diskutovali se strážníky v problémové lokalitě

22. srpna 2015 14:48 | Karviná | AUTO IMPORT

Na náměstí Budovatelů v Karviné-Novém Městě se z iniciativy strážníků městské policie konala diskuze s tamními obyvateli na téma bezpečnost.

Nová cyklomapa v je k dostání v karvinském infocentru

22. srpna 2015 12:50 | Karviná | AUTO IMPORT

V informačním centru na Masarykově náměstí je k dostání nová mapa s vyznačením místních i regionálních cyklotras. Cyklisty informuje o trasách procházejících Karvinou s textovým popisem a najdete tady i pravidla bezpečného chování cyklistů v silničním provozu. Mapa je v měřítcích 1:50 000 a. 1:20 000.

Most v Karviné-Darkově prošel opravoou

22. srpna 2015 12:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Nových omítek, elektroinstalace a hlavně fungujícího osvětlení se dočkal známý symbol Karviné - most Sokolovských hrdinů v městské části Darkov.

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji rekonstruuje porodnici

22. srpna 2015 10:48 | Karviná | AUTO IMPORT

Gynekologicko-porodní oddělení karvinské rájecké nemocnice vypadá v těchto dnech jako jedno velké staveniště. Rekonstruuje se porodní sál, novorozenecké oddělení a modernější budou i pokoje pro matky s narozenými dětmi. Nově tady budou tři nadstandardní pokoje místo dvou.

Město spustilo nový portál www.smlouvyfm.cz

20. srpna 2015 17:47 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město v minulých dnech spustilo zcela nový internetový portál www.smlouvyfm.cz. Na těchto stránkách bude zveřejňovat všechny smlouvy, které uzavře, tak aby si každý občan mohl najít informace o různých zakázkách města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více