Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Děti šly po stopách Rychlých šípů

17. srpna 2015 17:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zajímavou akci pro děti si v rámci programu Prázdniny ve městě připravila frýdeckomístecká charita. Jmenovala se Po stopách Rychlých šípů. Děti měly za úkol plnit nejrůznější úkoly, které se známými postavami spisovatele Jaroslava Foglara souvisely.

Muzeum Beskyd zve na výstavu Svět z kostek

17. srpna 2015 17:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Muzeum Beskyd opět láká na frýdecký zámek. V těchto dnech tam totiž probíhá netradiční a zajímavá výstava věnovaná fenoménu stavebnice Lego. Návštěvníci spatří celou řadu exponátů, které jsou všechny postavené z této známé stavebnice.

V karvinské knihovně vyráběly děti indiánské lapače snů

15. srpna 2015 14:29 | Karviná | AUTO IMPORT

Knihovna v Karviné-Novém Městě nabídla dětem na prázdniny tvůrčí tvoření na indiánské téma. Děti si tak mohly každý týden pod vedením zkušených knihovnic zkusit vyrobit například totem, amulety, učily se korálkové písmo nebo pletly náramky.. Na jednu z indiánských aktivit jsme se podívali i my.

Skončila rekonstrukce budovy karvinského kina Centrum

15. srpna 2015 12:20 | Karviná | AUTO IMPORT

Rekonstrukce budovy karvinského kina Centrum je úspěšně dokončena. Úpravami prošla nejen její vnější část, ale kompletní proměnou prošlo i její vnitřek. Na promítání si lidé ale budou muset ještě chvíli počkat, stále se intenzivně pracuje na proměně vnějšího prostředí.

Karvinští školáci a předškoláci zamíří do Světa techniky

15. srpna 2015 10:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinské děti ze základních i mateřských škol budou od následujícího školního roku navštěvovat Světy techniky Dolní oblasti Vítkovic. Půldenní a jednodenní pobyty jim bude financovat město. Smyslem této nové aktivity je přiblížit dětem hravou formou technické vzdělávání, podívejte se na reportáž.

Fotosoutěž k projektu Stromy pro Karvinou

14. srpna 2015 16:30 | Karviná | AUTO IMPORT

K projektu Stromy pro Karvinou běží do konce srpna zajímavá fotosoutěž. Je rozdělena do dvou kategorií. V první se soutěží s fotografiemi solitérů s důrazem na jejich jedinečnost a krásný vzhled. Ve druhé kategorii se bude vybírat nejhezčí fotografie prostředí, v němž rostou hezké stromy. Více informací najdete na stránkách stromyprokarvinou.cz.

Karviná přijala kvůli suchu několik opatření

14. srpna 2015 12:22 | Karviná | AUTO IMPORT

Vodoprávní úřad karvinského magistrátu vydal kvůli nadměrnému suchu zákaz odběru vody ze všech povrchových toků řek, potoků a nádrží. Opatření platí pro Karvinou a okolní obce. Kromě toho se také od čtvrtku doporučuje nezapalovat svíčky na všech místních hřbitovech.

Výstavba obchvatu města je znovu v ohrožení

13. srpna 2015 17:37 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Výstavba obchvatu města je opět v ohrožení. V návrhu rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2016 je na něj vyčleněna jen nepatrná částka. To ale téměř znemožňuje jeho realizaci.

Technické služby testovaly spokojenost občanů

13. srpna 2015 17:36 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby opět testovaly spokojenost občanů. Náhodně vybraní kolemjdoucí se tak formou dotazníku mohli vyjádřit, jak jsou například spokojeni s úklidem chodníků, nebo třeba s veřejným osvětlením.

První ročník Pivohraní přilákal davy návštěvníků

13. srpna 2015 17:35 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město o uplynulém víkendu uspořádalo úplně novou kulturní akci. Jmenovala se Pivohraní. A jak název napovídá, návštěvníci si vedle bohatého hudebního programu užili ochutnávku piv několika místních pivovarů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více