Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Rebel uspořádal pro děti sportovní dopoledne

23. července 2015 17:29 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Hry, úkoly, soutěže, to vše si užily děti, které dorazily do Sadů Bedřicha Smetany v Místku. Sportovní dopoledne si pro ně v rámci programu Prázdniny ve městě připravila Terénní služba Rebel frýdeckomístecké charity.

Vláda ČR schválila výstavbu průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné

23. července 2015 16:03 | Karviná | AUTO IMPORT

Vláda na svém výjezdním zasedání v Ostravě schválila ve středu vznik průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné. Stát do zóny, která se bude budovat v letech 2016 až 2018, vloží až 750 milionů korun. Tato zóna, která vyroste na spojnici měst Karviné, Orlové a Havířova, je pro náš region strategicky velmi potřebná.

Ministr Mládek zavítal na Karvinsko, zajímal se o situaci v OKD

21. července 2015 16:11 | Karviná | AUTO IMPORT

Ministr průmyslu a obchodu zavítal pracovně do MSK aby se seznámil s aktuální situací v kraje, hlavně s využitím šachet po ukončení těžby.

Začínající tenisté v Karviné o prázdninách nezahálí

21. července 2015 15:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští začínající tenisté o prázdninách nezahálí, jezdí na turnaje a poctivě trénují na kurtech. Vylepšují svou techniku a připravují se na závody, které se budou konat o tomto víkendu.

V Karviné se opravují příjezdové cesty, garážové osady a přibyla parkoviště

21. července 2015 13:09 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se podařilo vylepšit příjezdové cesty na sídlištích, v některých garážových osadách a přibyla další parkovací místa. Rekonstrukcí prošly i mnohé chodníky. Město tak pokračuje v modernizaci a to z velké části na přání občanů.

Město v tropických dnech osvěží kropicí vůz

20. července 2015 19:45 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V tropických dnech, kdy se teploty přehoupnou přes 30 stupňů Celsia, bude frekventovanými ulicemi projíždět kropicí vůz. Užitkovou vodou bude skrápět vyprahlé komunikace a do ulic vypouštět vodní mlhu s cílem osvěžit město.

Lávka na ulici Sadová projde rozsáhlou rekonstrukcí

20. července 2015 19:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město čeká o letních prázdninách řada různých rekonstrukčních prací. Některé už běží nebo jsou před dokončením, jiné práce se naopak chystají. Patří k nim i oprava lávky na ulici Sadová, kterou čeká rozsáhlá obnova kvůli jejímu dlouhodobě špatnému stavu.

Klientům místeckého magistrátu slouží výdejník vody

20. července 2015 19:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V budově místeckého magistrátu byl v minulých dnech nainstalován výdejník vody. Občanům, kteří si přijdou na úřad vyřídit své záležitosti, nabízí možnost bezplatného občerstvení pitnou vodu.

Děti se učily základní tenisové techniky

20. července 2015 19:26 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Prázdniny ve městě pokračují. Tentokrát jsme s kamerou navštívili děti na tenisovém kurtu. Trenéři je seznámili se základními tenisovými údery, tenisovou technikou a základy kondiční průpravy.

Další modernizace v karvinském Novém domově

18. července 2015 18:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Nový domov dokončil modernizaci další své části - tentokrát pavilonu A. Nově se tady nachází jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením pro 55 seniorů, které by jim měly přinést větší komfort.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více