Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

V době odstávky tepla mají v karvinské Teplárně stále napilno

18. července 2015 12:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Uplynulý víkend jsme vás informovali o plánované odstávce tepla a ukázali jsme vám, jaké opravy a výměny potrubí probíhají na území města. V následující reportáži se vydáme přímo do karvinské teplárny. Ukážeme vám, co se v průběhu odstávky tepla děje právě tam.

O příměstské tábory je v Karviné velký zájem

17. července 2015 14:15 | Karviná | AUTO IMPORT

Krajské středisko volného času Juventus připravilo i na letošní letní prázdniny sérii několika táborů v přírodě a táborů přímo ve městě. O ty je každoročně velký zájem zejména z řad zaměstnaných rodičů. Letos byl zájem dokonce tak velký, že ne na všechny zájemce se ve vybraném termínu dostalo.

Technické služby budou město uklízet i o víkendu

16. července 2015 20:53 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby začnou město uklízet vedle všedních dnů také o víkendech. V době prázdnin se ve městě koná řada kulturních akcí. Právě to je ale spojeno se zvýšeným znečišťováním veřejných prostranství.

Na ulici Mozartova vzniká nové parkoviště

16. července 2015 20:51 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město se stále potýká s nedostatkem parkovacích míst, a to i přesto, že se jeho vedení snaží jejich počet neustále navyšovat. V těchto dnech proto vzniká nové parkoviště na ulici Mozartova a další se už plánují.

KulturaFM připravila dvě zajímavé výstavy

16. července 2015 20:50 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Městská společnost KulturaFM připravila dvě nové výstavy. Jedna z nich probíhá v těchto dnech přímo v prostorách Národního domu, druhá je ke shlédnutí v Nové scéně Vlast. Obě výstavy jsou fotografické a jejich ústředním tématem je každodennost v určité části světa.

Děti si zasportovaly s Beskyďáčkem

16. července 2015 20:48 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V reportáži se podíváme na děti, na které v rámci programu Prázdniny ve městě tentokrát čekaly míčové hry. Vedle jiného se mohly například naučit i základům minivolejbalu. Dopolední program plný zábavy si pro ně připravil Školní sportovní klub Beskydy.

Dechový orchestr Májovák z Karviné si pořídil nové hudební nástroje

14. července 2015 15:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Dechový orchestr Májovák si díky finanční podpoře z fondu primátora mohl zakoupit nové hudební nástroje. Májovák se v posledních letech radikálně omlazuje a právě pro ně jsou nové instrumenty nutné.

Aktuálně z Karviné 14.7.2015

14. července 2015 12:27 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Pozvánka na srnčí hody
2. Poznáváte zloděje kola?

V Karviné proběhly tahové zkoušky stromů

14. července 2015 12:21 | Karviná | AUTO IMPORT

Dokážete si představit, co jsou to tahové zkoušky stromů, jak probíhají a k čemu jsou dobré? Pokud ne, tak se podívejte na následující reportáž, protože právě takové zkoušky v Karviné proběhly a my jsme si je nenechali ujít.

10 let mezioborové JIP Karvinské hornické nemocnice

14. července 2015 9:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská hornická nemocnice si letos připomíná 10 let od vzniku a výstavby mezioborové jednotky intenzivní péče. Léčí se zde pacienti, které postihla cévní mozková příhoda, což je závažné onemocnění nejen svým průběhem, ale zejména jeho následky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více