Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

První kreativní burza v Karviné

5. prosince 2014 11:56 | Karviná | AUTO IMPORT

Ženy z Karviné mají fantazii, výtvarné cítění a šikovné ruce. Přesvědčily nás o tom na první kreativní burze, kterou uspořádaly, aby veřejnosti ukázaly, co všechno doma vyrábí a jak tráví volný čas.

Advent ve Frýdku-Místku nabídne bohatý programu

4. prosince 2014 21:17 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Advent ve Frýdku-Místku bude letos opět bohatý. Město připravuje prostřednictvím KulturyFM celou řadu zábavných aktivit, a to v rámci předvánoční akce Advent ve městě. Děti i dospělí se až do 23. prosince mají na co těšit.

Děti v Nemocnici ve F-M navštívil Mikuláš

4. prosince 2014 21:12 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Studentky Střední zdravotnické školy si pro děti hospitalizované ve frýdeckomístecké nemocnici připravily Mikuláše. Ten je spolu se svými pomocníky čerty a anděly navštívil přímo na dětském oddělení a donesl jim malé dárky.

Den otevřených dveří na 6. ZŠ ve Frýdku-Místku

4. prosince 2014 21:09 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na šesté základní škole na ulici Pionýrů proběhl Den otevřených dveří. Rodiče současných i budoucích žáků si v rámci něj mohli prohlédnout prostory školy. Připravena byla i Malá školní akademie a Den hlavolamů.

Děti z F-M nahlíží do tajů digitální fotografie

4. prosince 2014 21:05 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Středisko volného času Klíč nabízí frýdeckomísteckým dětem všeho věku širokou škálu nejrůznějších kroužků a kurzů. Jedním z nich je kroužek s názvem Digi Foto, kde se děti učí správně fotografovat.

V Karviné se zdobí strom, vánoční přípravy finišují

2. prosince 2014 15:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Už tuto neděli se poprvé rozsvítí vánoční strom na Masarykově náměstí. Ozdoby budou letos jiné než v uplynulých letech a nově bude nazdobená i historická kašna. Vánoční program bude letos opravdu bohatý a to nejen na vánočním jarmarku, ale i v kostele nebo v městském domě kultury.

V karvinské Mánesově síni vystavuje devadesátiletý Bronisław Firla

2. prosince 2014 14:48 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné vystavuje letos devadesátiletý Bronisław Firla. Je posledním žijícím architektem z týmu, který v padesátých letech minulého století projektoval Havířov. Také je úspěšným výtvarníkem a básníkem.

V Karviné ocenili další aktivní dárce krve

2. prosince 2014 14:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Český červený kříž Karviná udělil na slavnostním aktivu Zlaté kříže III.třídy a Zlaté plakety dr.Jánského aktivním dárcům krve.

Kostel sv. Marka v Karviné opět slouží věřícím

2. prosince 2014 13:41 | Karviná | AUTO IMPORT

Kostel svatého Marka v centru Karviné začal po rozsáhlých opravách opět sloužit věřícím. Ti se tady poprvé na slavnostní bohoslužbě sešli uplynulou neděli. Znovuotevření kostela si nenechali ujít ani zástupci dalších tří církví, kteří budou kostel ke svým bohoslužbám také užívat.

Školní vysílání 2.12.2014 - ZŠ Majakovského

2. prosince 2014 12:38 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb při ZŠ Majakovského.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více