Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Vítězi vzpěračské soutěže TOP 12 se stali Kamil Kučera a Lucie Kršková

8. prosince 2023 17:32 | Havířov | Bára Kelnerová

Sportovní klub vzpírání Baník Havířov uspořádal 34. ročník soutěže v nadhozu TOP 12. O co nejlepší výsledky a atraktivitu se postaralo šest silných mužů a šest žen. Vítězi se stali Kamil Kučera a Lucie Kršková

Mikulášská nadílka v Domově seniorů Helios, čert odešel do pekla s prázdnou

8. prosince 2023 15:15 | Havířov | Bára Kelnerová

Seniory v havířovském domově Helios navštívil anděl s čertem a Mikulášem. O rozveselení klientů se postarali rodiče a děti z Adráčku. Společně pak všichni také rozsvítili vánoční strom.

Úředníci havířovského magistrátu byli unešení z výrobků hendikepovaných klientů Santé

8. prosince 2023 10:23 | Havířov | Bára Kelnerová

Hendikepovaní lidé z havířovské organizace Santé se po celý rok věnují tvoření nejrůznějších výrobků. Nyní před Vánocemi uspořádali tradiční prodejní výstavu na magistrátu.

Akce Krabice pro děti udělá radost v mnoha rodinách

8. prosince 2023 10:04 | Havířov | Bára Kelnerová

Maniak Aerobik Havířov každým rokem pořádá akci Krabice pro děti. I v letošním roce byli lidé štědří a na odboru sociálních věcí nyní čeká na děti ze znevýhodněných rodin spousta vánočních dárků.

Akrobatický pilot Martin Šonka se sešel na besedě s fanoušky v odletové hale ostravského letiště

7. prosince 2023 13:35 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

Netradiční akce se konala na ostravském letišti v Mošnově, které tentokrát patřilo akrobatickému létání. Přímo v odletové hale se totiž konalo setkání fanoušků s pilotem Martinem Šonkou.

Handicapovaní klienti Santé uspořádali vánoční prodejní výstavu na havířovském magistrátu

7. prosince 2023 11:28 | Havířov | Bára Kelnerová

Handicapovaní lidé z havířovské organizace Santé se po celý rok věnují vytváření nejrůznějších výrobků. Nyní před Vánocemi uspořádali tradiční prodejní výstavu na magistrátu.

Hornosušané společně rozsvítili vánoční strom

6. prosince 2023 10:47 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

První adventní neděli se sešli Hornosušané, aby nasáli vánoční atmosféru, společně si zazpívali koledy, shlédli vystoupení šikovných dětí i různých spolků. Ze stánku voněl punč, dobré jídlo a všichni se těšili na slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Nic nemusíte kupovat a dostanete dárek. Senioři si pustili domů prodejce, ten je přesvědčil k nákupu za 25 tisíc

5. prosince 2023 16:37 | Havířov | Bára Kelnerová

Manžele z Havířova telefonicky oslovili prodejci matrací. Senioři přiznali, že je bolí záda. Firma k nim přijela domů a rázem byli chudší o 25 tisíc korun. Za dárek chtěl obchodní zástupce i telefonní čísla na další seniory.

Senioři pozor na předváděcí akce u vás doma, obchodní zástupce přesvědčil manžele k nákupu za 25 tisíc korun

5. prosince 2023 12:27 | Havířov | Bára Kelnerová

Manžele z Havířova telefonicky oslovili prodejci matrací. Senioři přiznali, že je bolí záda. Firma k nim přijela domů a rázem byli chudší o 25 tisíc korun. Za dárek chtěl obchodní zástupce i telefonní čísla na další seniory.

Ředitel nemocnice Havířov Norbert Schellong: Zdravotnictví potřebuje systémové změny

5. prosince 2023 11:08 | Havířov | Bára Kelnerová

Vyřešení přesčasové práce, důstojné ohodnocení, vzdělávání. To jsou jen některé problémy, které se musí ve zdravotnictví změnit. Systémové změny chtějí i lékař v havířovské nemocnici. K podpisu první dohody mezi ministerstvem a odbory by mělo dojít v pátek. Po té by měla skončit i protestní akce.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více