Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Technické služby v Havířově dokončují přípravu na zimu, hala na posypový materiál musí projít opravou

7. listopadu 2023 11:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Technické služby v Havířově se na letošní zimu začaly připravovat už v létě. Materiálu prý proto mají dostatek. V tomto roce se ale musely potýkat s nečekanými komplikacemi.

Havířovská hala Fénix se stala vítězem soutěže Komunální projekt 2023

3. listopadu 2023 23:12 | Havířov | Bára Kelnerová

Nádraží je vstupní brána do Havířova. Součástí je i hala Fénix. Ta se stala v letošním roce Stavbou roku Moravskoslezského kraje a nyní také zvítězila v soutěži Komunální projekt 2023.

Havířovská nemocnice nabídla mužům vyšetření prostaty, onemocnění bude zahrnuto do screeningového programu

3. listopadu 2023 17:17 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovská nemocnice se i v letošním roce zapojila do osvětové akce na podporu prevence onemocnění rakoviny varlat a prostaty. Zdravotníci vítají, že od ledna bude toto onemocnění zahrnuto do screeningového programu.

Horní Suchá finišuje s pokládkou nového asfaltu v místní části Podolkovice

3. listopadu 2023 17:16 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Radnice v Horní Suché v posledních letech investuje do oprav komunikací v obci. Nyní finišují práce v místní části Podolkovice. Další větší rekonstrukce se v letošním roce již nechystá.

V domově seniorů Luna se konal 20. ročník sportovně společenských her klubů důchodců

3. listopadu 2023 9:40 | Havířov | Bára Kelnerová

V domově seniorů Luna v Havířově se konaly sportovně společenské hry klubů důchodců ve spolupráci s odborem sociálních věcí magistrátu.

V Horní Suché nalezli při rekonstrukci schodiště zvláštní podzemní objekt, obec ho chce prozkoumat

3. listopadu 2023 9:27 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Horní Suchá řeší záhadu. Při rekonstrukci schodiště nedaleko kruhového objezdu dělníci odkryli v podzemí kulatý objekt, zřejmě se jedná o studnu. Kdysi se na pozemcích nacházel cukrovat a následně lihovar.

Havířovská nemocnice uspořádala den prevence rakoviny prostaty, od ledna začne screeningový program

1. listopadu 2023 13:35 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovská nemocnice se i v letošním roce zapojila do osvětové akce na podporu prevence onemocnění rakoviny varlat a prostaty. Zdravotníci vítají, že od ledna bude toto onemocnění zahrnuto do screeningového programu.

Nestabilní svah stále ohrožuje areál Technických služeb v Havířově

31. října 2023 19:40 | Havířov | Bára Kelnerová

Ujíždějící svah v lesoparku Stromovka v Havířově nadále ohrožuje areál Technických služeb. Město proto musí odvodnit a zpevnit další jeho část.

Technické služby a hasiči v Havířově měli školení zaměřené na požár, nebo nehodu popelářských vozů

31. října 2023 11:01 | Havířov | Bára Kelnerová

Technické služby mají specifická vozidla. Jak postupovat při jejich zahoření či havárii si mohli v areálu průmyslové zóny Dukla vyzkoušet profesionální hasiči i zaměstnanci společnosti.

V ulici J. Gagarina v Havířově začala stavba volnočasového areálu

31. října 2023 10:55 | Havířov | Bára Kelnerová

V těchto dnech radnice v Havířově zahájila další velkou stavební investici a tou je rekonstrukce volnočasového prostoru v ulici Jurije Gagarina. Práce potrvají do jarních měsíců. Výsledkem bude několik sportovních zón pro všechny generace.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více