Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Nemocnice v Havířově bude mít moderní čističku odpadních vod

25. července 2023 10:23 | Havířov | Bára Kelnerová

Rekonstrukce čističky odpadních vod havířovské nemocnice pokračuje podle plánu. Ve zkušebním provozu už je nová technologie, díky které už nebude docházet k zápachu.

Havířovské děti na táboře ve Pstruží zažily Vánoce v létě

25. července 2023 10:16 | Havířov | Bára Kelnerová

O pobytové tábory Střediska volného času Asterix ve Pstruží je i v letošním roce velký zájem. A není divu. Pro děti je vždy připraven tematický program. Tentokrát zažili táborníci Vánoce v létě.

Přes 43 tisíc shybů za šest hodin udělali sportovci pro své zdraví i podporu nemocných dětí

25. července 2023 10:06 | Havířov | Bára Kelnerová

Desítky lidí vyznávající zdravý životní styl se opět sešli na workoutovém hřišti Na Nábřeží v Havířově, aby překonali sami sebe v počtu přítahů na hrazdě. Výtěžek v rámci Světového dne shybů dostane domov Benjamín.

Viper je psí talent, zájem o jeho potomky je i ve světě

24. července 2023 8:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Paní Jarmila Targošová z Havířova zasvětila svůj život výcviku belgických ovčáků. Její současný čtyřnohý kamarád Freddie je ale výjimečný. O jeho štěňata je velký zájem i ve světě.

Havířovská nemocnice dokončuje stavbu nové dětské JIP

21. července 2023 15:46 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovské nemocnici pokrčuje přístavba a rekonstrukce dětské jednotky intenzivní péče, která se bude nacházet v bezprostřední blízkosti dětského oddělení. Práce by měly být dokončeny v září.

V Horní Suché se konala oslava 130 let vzpírání

21. července 2023 10:52 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Vzpírání v letošním roce slaví 130 let. První cenné medaile získali sportovci v roce 1932 na olympiádě v Los Angeles. V současné době se daří i vzpěračům z Horní Suché.

Nová dětská JIP v havířovské nemocnici je před dokončením

21. července 2023 10:38 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovské nemocnici pokrčuje přístavba a rekonstrukce dětské jednotky intenzivní péče, která se bude nacházet v bezprostřední blízkosti dětského oddělení. Práce by měly být dokončeny v září.

Kotulova dřevěnka nabízí bohatý letní program pro celé rodiny

21. července 2023 10:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Kotulova dřevěnka zahájila sezonu 1. května tradičním Dnem řemesel. O prohlídky roubenky je velký zájem i o letních prázdninách, a to i proto, že jsou vždy spojeny s doprovodným programem pro děti.

Podmáčený dům na náměstí v Havířově se musí opravit

20. července 2023 17:15 | Havířov | Bára Kelnerová

Už za pár dnů začne výměna hydroizolace podmáčeného domu v centru Havířova. Oprava nebude jednoduchá, jelikož dům stojí na náměstí Republiky, kam nemůže najet těžká technika.

Do domu na náměstí Republiky v Havířově zatéká, výměna hydroizolace si vyžádá omezení

20. července 2023 10:31 | Havířov | Bára Kelnerová

Už za pár dnů začne výměna hydroizolace podmáčeného domu v centru Havířova. Oprava nebude jednoduchá, jelikož dům stojí na náměstí Republiky, kam nemůže najet těžká technika.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více