Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Senioři z Havířova slavnostně ukončili Akademii III. věku

18. června 2010 14:29 | Havířov | Bára Kelnerová

Další čtyři semestry studia mají za sebou havířovští senioři Akademie III. věku. Slavnostní ukončení proběhlo na Vysoké škole sociálně správní, Institutu celoživotního vzdělávání. Vysvědčení absolventům osobně předal primátor města František Chobot.

Historické kočáry jsou už na Havířov v květěch nazdobené

18. června 2010 12:46 | Havířov | Bára Kelnerová

Už jen den chybí do toho, aby se Havířov zahalil celý do květin. Na akci s názvem Havířov v květech bude použito více než 15 tisíc květin. V průvodu městem pojede i devět historických kočárů.

Sprejeři v Havířově předvedli umění na Grafitti festivalu

18. června 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Už potřetí, ve stejný den, kdy se pořádal Inkubátor, se uskutečnil i Grafitti festival. O tom, že graffiti nejsou jen podpisy na domech a vlacích, se již řadu let přesvědčují lidi v Havířově i okolních městech, kde mají sprejeři k dispozici legální plochy pro svou uměleckou tvorbu.

Sprejeři v Havířově předvedli umění na Grafitti festivalu

17. června 2010 19:30 | Havířov | Bára Kelnerová

Už potřetí, ve stejný den, kdy se pořádal Inkubátor, se uskutečnil i Grafitti festival. O tom, že graffiti nejsou jen podpisy na domech a vlacích, se již řadu let přesvědčují lidi v Havířově i okolních městech, kde mají sprejeři k dispozici legální plochy pro svou uměleckou tvorbu.

Historické kočáry jsou už na Havířov v květěch nazdobené

17. června 2010 16:27 | Havířov | Bára Kelnerová

Už jen dva dny chybí do toho, aby se Havířov na jeden den zahalil celý do květin. Na akci s názvem Havířov v květech bude použito více než 15 tisíc květin. V průvodu městem pojede i devět historických kočárů. Jak se zdobily, na to se nyní podívejte.

11. ročník festivalu Inkubátor v Havířově bodoval

17. června 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Právě díky vám, fanouškům, kteří jste se nechtěli smířit s definitivním koncem festivalu, se uskutečnil v Havířově už jedenáctý ročník Inkubátoru. Organizátoři si dali opravdu záležet a hlavně přitvrdili.

11. ročník festivalu Inkubátor v Havířově bodoval

16. června 2010 20:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Právě díky vám, fanouškům, kteří jste se nechtěli smířit s definitivním koncem festivalu, se uskutečnil v Havířově už jedenáctý ročník Inkubátoru. A organizátoři si dali opravdu záležet a hlavně přitvrdili.

Národní fotbalový stadion očima studentky SPŠS Havířov

14. června 2010 8:34 | Havířov | Bára Kelnerová

Takto vidí Národní fotbalový stadion studentka třetího ročníku Střední průmyslové školy stavební Havířov Nikola Křístková. Má ráda modely, proto neváhala a přihlásila se do ekologické soutěže pořádanou Svazem výrobců vlnitých lepenek.

Základní škola Mánesova v Havířově oslavila 55. výročí

14. června 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Po celý rok tvořili originální výrobky žáci Základní školy Mánesova pro jeden výjimečný den. Tím byla oslava již 55. výročí založení školy. Optimistická nálada vyplývala i z různých výstavek obrázků či nácviku tanečků na akademii.

Nebezpečný svět internetu. Nová beseda Městské policie Havířov

13. června 2010 8:19 | Havířov | Bára Kelnerová

Internet a děti. Takříkajíc dnes už nerozlučná dvojka. Svět počítačů však může představovat i velké nebezpečí a právě děti se mohou stát oběťmi trestných činů. Tomu chtějí pomocí speciálně zaměřených besed zabránit preventisté městské policie.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více