Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Dana Bielecká

Obec Stonava nesouhlasí s výstavbou spalovny

22. března 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Záměr postavit v Karviné - Dolech spalovnu odpadů se nelíbí ani obyvatelům Stonavy. Krajské integrované centrum využívání komunálních odpadů by měli přímo za humny a řada lidí se bojí dalšího zhoršení životního prostředí. Mnozí už proto podepisují petici, která má stavbě spalovny zabránit.

Premium Stonava bojovalo o titul mistra v sálové kopané

17. března 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Premium Stonava se ve finále celostátní ligy v sálové kopané utkalo o titul mistra s pražským Chemcomexem. Vítězství mu uniklo jen o příslovečný vlásek. Přesto obhájilo svou pověst jednoho z nejlepších týmů nejen v republice, ale i v Evropě.

Stonavští myslivci stále nemohou využívat svou novou hájenku

16. března 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavští myslivci už dokončili rekonstrukci své hájenky, ale stejně si ji moc neužijí. V objektu kolísá elektrické napětí a společnost ČEZ s odstraněním závady moc nespěchá. Myslivci jsou rozhodnuti domáhat se nápravy i u soudu.

Stonavský Obecní úřad upozorňuje občany na povinnost hrazení poplatků

10. března 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Obecní úřad Stonava upozorňuje všechny své občany na povinnost uhradit poplatky za odvoz komunálního odpadu a držení psů. Řádný termín plateb za svoz odpadu vypršel už 28. února, pejskaři mají čas ještě do 15. března.

Rekonstrukce stonavského Domu s pečovatelskou službou pokračuje

24. února 2010 9:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavská radnice na přelomu roku zahájila rekonstrukci starého Domu s pečovatelskou službou a práce je již v plném proudu.

Na nádvoří Základní školy na Dolanech se besedovalo s policisty

16. února 2010 0:35 | Stonava | Dana Bielecká

Blikající policejní auta, služební psi, těžkooděnci. Tak vypadalo nádvoří Základní školy na Dolanech ve Stonavě. Naštěstí ne kvůli ostrému zátahu proti kriminálníčkům, ale proto, aby se veřejnost mohla na vlastní oči přesvědčit, co všechno má policie k dispozici a konkrétní policisty požádat o pomoc při řešení případných problémů.

Při dopravní kontrole je povinná dechová zkouška

8. února 2010 12:22 | Stonava | Dana Bielecká

Od 1.ledna musí každý řidič počítat s tím, že policisty při dopravní kontrole bude kromě jeho dokladů a technického stavu vozidla zajímat i jeho dech. Za odmítnutí dechové zkoušky řidičům hrozí vysoké pokuty a zákaz řízení.

Stonava pořádá ozdravný pobyt v Karlově Studánce

6. února 2010 14:00 | Stonava | Dana Bielecká

Až do 12. února ještě můžete využít nabídku své obce na týdenní ozdravný pobyt ve státních léčebných lázních v Karlově Studánce.

Stonavské děti měly většinou z vysvědčení radost

2. února 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Rodičům většiny ze 135 žáků stonavské Základní školy udělalo pololetní vysvědčení jejich dětí radost. 35 dětí mělo na vysvědčení samé jedničky. S vyznamenáním prospělo 78 školáků, prospělo jich 49 a neprospělo pouze pět žáků z druhého stupně.

Stonavští senioři vyrábějí pletené deky pro lidi nakažené leprou

2. února 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavští senioři se rozhodli pomoci lidem nakaženým leprou. Tímto infekčním onemocněním trpí lidé především na jihu Asie, choroba se objevuje ale i v jiných částech světa. Pacienti jsou z nejchudších vrstev společnosti, Stonavané z Domu s pečovatelskou službou jim proto vyrábějí přikrývkové deky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více