Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Setkání starosty s obyvateli Zátiší

4. září 2015 15:40 | Orlová | David Stejskal

Starosta Orlové Tomáš Kuča vyrazil už po čtvrté mezi obyvatele města. Tentokrát se sešel s lidmi bydlícími na Zátiší. Během více než dvouhodinového setkání spolu probrali problémy, které občany této části města trápí.

Strážníci kontrolovali herny

4. září 2015 15:39 | Orlová | David Stejskal

Strážnici orlovské městské policie společně se zástupkyní pracovního úřadu vyrazili do heren. V těch provedli kontrolu, zda na automatech nehrají osoby, které pobírají dávky v hmotné nouzi.

Aktuálně z Orlové 5. 9. 2015

4. září 2015 15:32 | Orlová | David Stejskal

Aktuality z Orlové

Jednání starostů s ministrem financí

4. září 2015 15:30 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Tomáš Kuča (ČSSD), starosta Orlové

Do školních lavic zamířilo po prázdninách 2 500 dětí

1. září 2015 16:16 | Orlová | David Stejskal

Dobrý den z Orlové, vítejte u desetiminutového přehledu nejnovějších zpráv. Prázdniny skončily a do lavic usedlo 2 500 školáků. Hokejový klub hledá své budoucí hvězdy a blíží se už páté setkání historických vozidel a motocyklů.

Prvňáčci poprvé ve škole

1. září 2015 16:13 | Orlová | David Stejskal

Anketa

Orlovští hokejisté hledají malé Orlíky

1. září 2015 16:09 | Orlová | David Stejskal

V dnešní době je stále složitější dostat děti od televizních obrazovek nebo počítačů a přivézt je ke sportu. V těchto horkých dnech se o to snaží orlovský hokejový klub, který jako v předešlých letech pořádá nábor těch nejmenších hokejistů a hokejistek.

V Orlové se sejdou majitelé historických vozů a motorek

1. září 2015 16:06 | Orlová | David Stejskal

Do Orlové se opět sjedou majitelé historických vozidel a motorek z celého Moravskoslezského kraje. Spolek Václavka uspořádá již pátý ročník jejich setkání. Letos proběhne v neděli 20. září na náměstí v Orlové-Městě.

Sucho způsobilo na dřevinách škody za statisíce

28. srpna 2015 16:07 | Orlová | David Stejskal

Vleklé období sucha páchá na městských dřevinách škody, které se již pohybují v řádech statisíců korun. Jenom v uplynulých dnech bylo na veřejných prostranstvích vykáceno přes 40 stromů, které se kvůli nedostatku vláhy neubránily škůdcům. Prosychají zejména lípy, břízy a javory. Z jehličnanů trpí nejvíce smrky a borovice.

Ve školách vrcholí přípravy na nový školní rok 2015/2016

28. srpna 2015 16:06 | Orlová | David Stejskal

Ve všech orlovských školách právě vrcholí přípravy na nový školní rok, který začíná v úterý 1. září. Učitelé zdobí třídy, chystají didaktické pomůcky a další výukové materiály. S naší kamerou jsme se tentokrát vydali do základní školy Školní a vy se nyní podívejte, jak probíhá příprava ve třídách určených prvňáčkům.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více