Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na Vodňoře se konaly tradiční májové závody

19. května 2015 16:43 | Orlová | David Stejskal

Spolek Vodňora uspořádal v sobotu Májové rybářské závody. Ty si opět nenechalo ujít několik desítek rybářů. Počasí tentokrát vyšlo na jedničku, a tak rybáři nachytali kromě ryb i trochu bronzu. Samozřejmě nechyběla ani tombola a bohaté občerstvení.

Starosta se setkal s občany Zimného dolu

15. května 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

V polovině týdne proběhlo další setkání starosty s občany. Se svými problémy, podněty a požadavky se tentokrát svěřili obyvatelé Zimného dolu. Řeč přitom nebyla pouze o kanalizaci.

Stoletý dub u gymnázia byl odborně ošetřen

15. května 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Jeden z nejstarších dubů ve městě se ve čtvrtek dočkal odborného ošetření, které provedli certifikovaní arboristé. Orlovská veřejnost tak měla jedinečnou příležitost ke zhlédnutí zajímavé práce stromolezců.

Aktuálně z Orlové 16. 5. 2015

15. května 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

V pátek 22. května se v evangelickém kostele uskuteční koncert světoznámého Koncertního sboru Permoník.

Orlová opět podpořila Český den proti rakovině

15. května 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Ve středu se uskutečnila celonárodní veřejná sbírka Český den proti rakovině. Do orlovských ulic tak opět vyrazili dobrovolníci ve žlutých tričkách, kteří lidem nabízeli kvítek měsíčku lékařského za symbolickou dvacetikorunu. Letošní 19. ročník se přitom zaměřil na prevenci rakoviny reprodukčních orgánů.

Divadlo Aplaus pobavilo diváky novou komedií

15. května 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Romeo a Julie aneb klobásková linie. Tak se jmenuje nové představení Divadla Aplaus, které působí při domě dětí a mládeže. Jak už název napovídá, jedná se o orginální zpracování slavného shakespearovského dramatu.

Den města opět slibuje výbornou zábavu

12. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Začneme pozvánkou na Den města. Ten se koná už příští sobotu a jako každoročně nabízí bohatý program.

Školáci diskutovali s vedením města na Fóru pro mladé

12. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Zástupci základních a středních škol se v pondělí sešli s vedením radnice na Fóru pro mladé. Setkání uspořádal Dětský parlament, který se podílí na společenském dění a na koncepci rozvoje města v oblastech, které se dotýkají života dětí a mládeže. Během fóra určili školáci problémy, které je trápí nejvíce a jejichž řešení považují za prioritní.

Aktuálně z Orlové 12. 5. 2015

12. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Spolek Benjamín zve na Dny pro rodinu, které budou probíhat od 15. do 17. května. Páteční program začíná ve 14:30 v domě kultury. Pro děti jsou připraveny atrakce a loutkové divadlo, pro dospělé semináře. O víkendu se akce přesune do areálu evangelického kostela. V sobotu proběhne motorkářská show a smažení vaječiny, v neděli pak bohoslužba.

Motorkáři si přijeli pro požehnání

12. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Přes dvě stě majitelů motorek a jednostopých vozidel se v sobotu sjelo do Orlové u příležitosti zahájení motorkářské sezóny. Nezbytnou součástí dnes už tradičního setkání byla mše v katolickém kostele a poté se dostalo i na žehnání silných strojů svěcenou vodou.

Komerční sdělení více

Slezská Harta a Kružberk zvýší průtok v Odře, kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě

Mimořádná povodeň 09/2024 významně překročila stoletý průtok, což byl návrhový průtok pro pravobřežní ochranné hráze kolem Odry v Ostravě, a tak docházelo k jejich přelévání a neodvratně k jejich postupnému rozplavení. Jednalo se o neodvratitelný přírodní jev a o vyšší moc, která je zvláštní právní skutečností, a proto došlo k zaplavení a vyřazení z provozu Ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě - Přívoze (ÚČOV). Po dobu odstávky ÚČOV, která je nyní předpokládána na dobu do jara 2025, jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vodního toku Černý příkop, který ústí do Odry nad Ostravicí, a proto

Národní strojírenský klastr bude rozvíjet pět oblastí, mezi jinými i jádro a vodík

Národní strojírenský klastr (NSK), který podporuje strojaře napříč republikou už 20 let, připravil strategii pro další roky. Bude se věnovat vodíkovým technologiím, jaderné energetice, inovativním a speciálním technologiím, automatizaci a robotizaci ve strojírenství a dopravnímu strojírenství. Klastr má více než čtyři desítky členů „V každé sekci pracuje přirozený lídr daného oboru, který má za úkol sekci rozvíjet. Ve vodíku jsou to Vítkovice Cylinders a například profesor Ivo Hlavatý se za VŠB-Technickou univerzitu Ostrava ujme sekce jaderné energetiky,“ vysvětlil prezident NSK Jan Světlík.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz zve na výstavu mincí "Rok hada" zasvěcených novému čínskému roku

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.


Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Více