Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na vánoční večírek přijel zazpívat Standa Hložek

29. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Zábava se Standou Hložkem. Tak by se dala shrnout náplň vánočního večírku, které pro zaměstnance městského úřadu připravil starosta města.

Cvičný pád ze srázu řešili dobrovolní hasiči z Orlové

25. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Praktických cvičení není nikdy dost. Tím se řídí také sbor dobrovolných hasičů z Orlové a tak i během vánočního období zkoušel své dovednosti. Jak si dobrovolníci poradili s pádem dělníka do volné hloubky vám ukážeme v následujícím příspěvku.

DDM Orlová připravil Vánoční vystoupení

25. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Dům dětí a mládeže nezůstal s předvánočními akcemi pozadu. V prostorách sálu se konalo Vánoční vystoupení, na kterém se předvedly desítky malých i větších, kteří pravidelně docházejí do kroužků a jiných volnočasových aktivit.

Zastupitelé ocenili dárce krve

25. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Zastupitelé Orlové na svém zasedání už tradičně poděkovali všem na území města žijícím dárcům krve. Ti si z rukou vedení města převzali děkovný list, plaketu a upomínkové předměty. Osobně jim přišel potřást rukou také zástupce orlovského ČČK.

Vánoční vystoupení ZŠ a MŠ K. Dvořáčka

25. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Pěvecké sbory se opět předvedli na tradičním předvánočním vystoupení. Každoroční koncert v domě kultury opět neunikl naší kameře a tak se můžete zaposlouchat do tónů vánočních skladeb, které mladí umělci nacvičili.

Závažnou situací v OKD se zabývá vláda

22. prosince 2015 21:25 | Orlová | David Stejskal

Budoucnost OKD, jedno z nejdiskutovanějších témat posledních několika let se opět otevřelo v Karviné. Na jednání tam totiž přijela ministryně práce a sociálních věcí Marksová v doprovodu ministra průmyslu a obchodu Mládka.

Změny v zákoně o občankách a pasech už od ledna

22. prosince 2015 21:18 | Orlová | David Stejskal

Přinášíme informace o změnách v zákoně o evidenci obyvatel a také novinky v podávání žádostí o některé druhy osobních dokladů, jako jsou občanské průkazy a pasy. Novela zákona začne platit od 1. ledna.

Orlovský hokej slaví 85 let své existence

22. prosince 2015 21:17 | Orlová | David Stejskal

85 let. Přesně tak dlouho v Orlové funguje hokejový klub. Takovéto jubileum se zkrátka muselo oslavit. A tak se do městského stadionu sjeli všichni funkcionáři, kteří se svou prací pod Orlovský klub podepsali a také bývalí hráči, kteří před lety v barvách klubu bruslili.

Orlovský městský úřad prošel procesním auditem

18. prosince 2015 15:53 | Orlová | David Stejskal

Městskému úřadu chybí podpora informačních technologií. Upozornily na to výsledky procesního auditu, který zadalo vedení orlovské radnice, aby tak prověřilo efektivitu práce úředníků na jednotlivých odborech. Jako další z problémů pak auditoři vyhodnotili fakt, že na úřadě nebyla půl roku obsazena funkce tajemníka.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více