Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Záznam z výroční členské schůze SN BYTYOKD.CZ ze dne 25. května 2011

27. května 2011 10:30 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ve středu 25. 5. 2011 se v Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě konala Výroční členská schůze Sdružení nájemníků BYTYOKD. Nabízíme vám její záznam.

Děti ze ZŠ Dělnická soutěžily v netradičních sportovních disciplínách

27. května 2011 8:24 | Karviná | Eva Bednářová

Velký sportovní den plný netradičních disciplín zažily děti ze ZŠ Dělnická. V areálu stadionu Kovony Karviná na ně čekali druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná. Pojďte se tam podívat také vy prostřednictvím kamery.

Frýdecko-místecký magazín 26. 5. 2011

27. května 2011 7:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1. Na znovuzrození Bezručovy chaty na Lysé můžete přispět i vy
2. Podané ruce z Frýdku-Místku pomáhají od rána do noci každý den
3. Aktuálně z Frýdku-Místku 26. 5. 2011
4. O služby hotelů pro psy je zájem také ve Frýdku-Místku
5. Beseda s primátorem Frýdku-Místku Petrem Cvikem

Hotel pro psy v Sedlištích hlásí do konce prázdnin plno

26. května 2011 17:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

S blížícími se dovolenými se začínají zaplňovat i hotely pro psy. Tuto službu nabízí i frýdeckomístecký útulek v Sedlištích. Už nyní ale hlásí plno.

Beseda 26. 5. 2011 - Petr Cvik

26. května 2011 16:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O tom, jak pracuje frýdecko-místecká radnice, hovoříme s primátorem Frýdku-Místku Petrem Cvikem.

Pojďte si zasoutěžit a valit se Karvinou

26. května 2011 15:05 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinské sdružení Valíme se chystá pro všechny Karviňáky 6. ročník soutěžní hry Valíme se Karvinou. Ta je určená dvojicím od 15 let. Soutěžní hra se bude konat 11. června a odstartuje v 15.00 od kašny na Masarykově náměstí ve Fryštátě.

Na znovuzrození Bezručovy chaty na Lysé můžete přispět i vy

26. května 2011 14:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jedna z nejznámějších staveb Beskyd, Bezručova chata, která v roce 1978 vyhořela, nejspíš bude opět stát. Snaha o její obnovení nejde pouze ze strany Klubu českých turistů. Do pomoci se vložilo i vedení Moravskoslezského kraje a Frýdku-Místku.

Praktická maturita zdravotních asistentů z Karviné

26. května 2011 13:59 | Karviná | Eva Bednářová

Teď vás zavedeme do havířovské nemocnice. Právě tam skládali studenti karvinské střední zdravotnické školy svou praktickou část maturitní zkoušky a my jsme u toho nechyběli s kamerou.

Město Ostrava vypisuje granty pro školy s výukou angličtiny

26. května 2011 9:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravská radnice bojuje za to, aby děti a mládež co nejvíce studovaly cizí jazyky. Známý je například projekt Uč se cizí jazyky, který propagoval známý fotbalista, reprezentant Mario Lička. Začal také fungovat grantový systém, pomocí kterého magistrát dotuje školy, které jazyky vyučují.

Podané ruce z Frýdku-Místku pomáhají od rána do noci každý den

25. května 2011 17:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Že ve Frýdku-Místku vznikají téměř samé úžasné věci svědčí i organizace Podané ruce. Tato neziskovka pomáhá handicapovaným. A to buď prostřednictvím canisterapie, nebo osobních asistentů.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více