Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Koupaliště i strážníci varují před krádežemi telefonů

15. srpna 2015 17:26 | Havířov | Eva Bednářová

Mnozí lidé si na letním koupališti nechají věci na dece a jdou se koupat. Právě této situace využívají zloději. V několika případech zaznamenala městská policie krádeže mobilních telefonů. Přitom návštěvníci mají k dispozici uzamykatelné skříňky, kde si mohou nechat cenné věci.

Ochránci přírody se snaží ulevit bažantům, kteří trpí vedrem

15. srpna 2015 17:24 | Havířov | Eva Bednářová

Myslivci společně s ochránci přírody každým rokem odchovávají mladé bažanty, které následně vypouštějí do volné přírody. Letos by ptáci ale po vypuštění nepřežili, jelikož panují extrémní horka. A přesto, že ochránci mění bažantům stále vodu, někteří hynou.

Obyvatelé části Nový Svět se dočkají nového veřejného osvětlení

15. srpna 2015 17:22 | Havířov | Eva Bednářová

V některých částech města se lidé necítí příliš bezpečně. V lokalitě Nový Svět proto radnice nechá vybudovat téměř třicet nových lamp veřejného osvětlení za 4,5 milionu korun. Práce začnou už příští týden.

V tropických dnech jezdí ve městě kropicí vůz

10. srpna 2015 11:36 | Havířov | Eva Bednářová

Pokud se teplota vyšplhá nad třicet stupňů, vyjíždí do ulic speciální multifunkční kropicí vůz, který vytváří vodní clonu. Příjemné svlažení vítají děti i dospělí. Automobil za šest milionů korun radnice pořídila v loňském roce.

Uprchlíci se do města údajně stěhovat nebudou

10. srpna 2015 11:29 | Havířov | Eva Bednářová

Ve městě se šíří poplašná zpráva, že chce společnost RPG umístit do svých bytů uprchlíky. Pravda je ale taková, že ministerstvo vnitra oslovilo společnost, zda by neposkytla byty rodinám z pobytového zařízení pro azylanty.

Město dokončilo další etapu výstavby kanalizace

10. srpna 2015 11:28 | Havířov | Eva Bednářová

Téměř 70 milionů korun stála výstavba další etapy kanalizace v Havířově. K nový přípojkám se bude moci postupně napojit přibližně 180 rodinných domů. Značnou část investiční akce by měla pokrýt dotace.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více