Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Mediální výchova

28. března 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Kdo by se nechtěl učit ve škole o televizi, videu, novinách nebo třeba o natáčení zpráv či filmů. Na Základní škole v Andělské hoře na Bruntálsku takovou výuku zavedli a na nezájem žáků si rozhodně nemohou stěžovat. V jejím rámci probíhá také mediální týden s tiskovou konferencí žáků se starosty obcí.

Pokračující přerušené zastupitelstvo - radního opět nezvolili

27. března 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Bruntálské městské radě chybí stále jeden radní. Místo devíti jich je už od loňského podzimu stále jenom osm. Městští zastupitelé jej nebyli schopní zvolit ani napotřetí.

Opravy Hlavního nádraží

27. března 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Nádraží, kterým denně projedou desítky mezinárodních i tuzemských vlakových spojů, dostane novou tvář a stane se branou do města.Na stole jsou první projekty.

Pozvánka na celostátní hokej 5. tříd

26. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Závěrečný turnaj 5. tříd o přeborníka republiky uvidí od čtvrtku do neděle novojičínský zimní stadión. O titul se střetne celkem 10 nejlepších týmů včetně Nového Jičína. Právě místní hokejové naděje jsou už podruhé nejlepší v kraji, ambice na celostátní titul jim proto nechybí.

Výstava fotografií v divadle

26. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

V předsálí Beskydského divadla našla až do konce dubna své útočiště výstava snímků fotografky Kateřiny Blahové-Bliss. Rodačka ze Vsetína vystudovala uměleckou fotografii během emigrace v Austrálii. Návštěvníci tak mohou obdivovat i několik snímků ze vzdáleného Sydney.

Koncert vážné hudby

26. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Žerotínský zámek už podruhé hostil koncert japonské klavíristky Yuikiko Sawy. V dvoutýdenním turné pod názvem Jablúčko a Sakura II vyměnila umělkyně oproti první sérii pěvecké sdružení za komorní orchestry. V Novém Jičíně se představila v doprovodu orchestru Pavla Josefa Vejvanovského.

Průzkum spokojenosti s nemocnicí

26. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Pacienti největšího zdravotnického zařízení v regionu jsou nejvíce spokojeni s péčí sester, kritizují ale naopak zastaralé vybavení nemocnice. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu, který v nemocnici probíhal v druhé polovině loňského roku. Lidé ale vybírali také nejoblíbenější lékaře a sestřičky.

Zabytki z przemytu (Pašované umění)

25. března 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Około 700 przedmiotów zabytkowych, głównie ikon, zatrzymanych na czesko-polskiej granicy mieszczą magazyny Cieszyńskiego Muzeum, nowym muzealnym eksponatem stał się fragment szlabanu i tablica graniczna. (Kus hraniční závory a hraniční cedule jsou dnes stejně tak muzealními exponáty jako 700 uměleckých předmětů v depozitářich, zadržených na těšínské hranici.)

Teatrzyk Lalek Bajka ma 60 lat (Loutkové divadlo Bajka slaví 60. narozeniny)

25. března 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Jubileuszowe przedstawienie i wystawę Wandy Michałek obejrzały już setki widzów na Zaolziu i w Polsce, również mali stonawianie. (Jubilejní představení a výstavu Wandy Michałkové shlédly již stovky malých diváků z obou stran hranice.)

Stonava kupuje přespolní žáky

25. března 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Obecní úřad nabízí rodičům přespolních žáků finanční prémii, pokud své děti přihlásí do stonavské základní školy. Ta tímto způsobem získá na svůj provoz více peněz od státu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více