Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Bruntálská kavárna získala prestižní ocenění

17. března 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Kavárna Piazza na bruntálském náměstí je v provozu necelý rok, přesto již nyní patří k 20. nejlepším podnikům podobného typu v celé České republice. Svědčí o tom plaketa kvality, kterou kavárna právě obdržela.

Dětičky na policii

14. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

A u policistů ještě zůstaneme v posledním příspěvků. Dveře služebny strážců zákona na ulici Vančurova si doslova podávají děti z místních mateřských škol. Netradiční exkurze pod názvem „Tady pracuje můj kamarád“ vznikly prostřednictvím malé dcery jednoho z policistů.

Přehlídka Opona 2008

14. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Jubilejní desátý ročník oblastní přehlídky dětského divadla Opona 2008 odstartoval v pátek dopoledne ve Středisku volného času Fokus. Odborné porotě se tam prezentuje osm souborů převážně z Novojičínska. Dvoudenní program je generálkou před větší akcí, krajskou přehlídkou studentského a experimentálního divadla, která proběhne na konci března v Beskydském divadle.

Ohrožení linky 5 kvůli mýtnému

14. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Víkendové lince městské hromadné dopravy číslo 5 do Libhoště hrozí zrušení. Zatím poslední kapkou k těmto úvahám je vybírání mýtného na krátkém úseku silnice číslo 48 mezi Novým Jičínem a místní částí. Zákon neumožňuje výjimky z placení pro autobusy, ministerstvo navíc plánuje zavedení poplatku pro lehké nákladní automobily.

Zabavování aut opilcům

14. března 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Prudký nárůst počtu řidičů, kteří usedají za volant aut opilí, přinutil novojičínské policisty k razantním krokům. Šofér, který bude přistižen s alkoholem za volantem, může nyní definitivně přijít o svůj automobil. Zabavování věcí, se kterými se páchají trestné činy, zákony umožňují, v případě vozidel se však toto ustanovení dosud nevyužívalo.

Divadelní představení - Řecké báje

14. března 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Herec Jan Přeučil spolu se svou manželkou Evou Hruškovou - Přeučilovou vystoupil v karvinském Městském domě kultury s hrou Řecké báje. Představení je určeno žákům základních škol.

HASÍK - protipožární prevence

14. března 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Také profesionální hasiči v Karviné se zapojili do programu "Výchova dětí v oblasti požární ochrany". Instruktoři navštěvují základní školy a zábavnou formou učí děti, jak se chránit před ohněm, jak přivolat pomoc a pod.

Daňové přiznání

14. března 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinská pobočka Finančního úřadu rozšíří v posledních dvou březnových týdnech úřední hodiny. Vychází tak vstříc poplatníkům, kteří musí do 31. března podat daňová přiznání.

Územní studie - Staré Město

14. března 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Odbor územního plánování karvinského Magistrátu představil veřejnosti územní studii městské části Staré Město. Studie zohledňuje potřebu bytové výstavby, příměstské rekreace a sportovního vyžití a navrhuje nové plochy pro podnikání.

Zastupitelstvo Bruntálu 13. 3. 2008

14. března 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Zastupitelé města Bruntálu na pravidelné schůzi dne 13. března 2008 projednávali důležité materiály, týkající se prodeje městských bytů i pozemku fotbalového stadionu. Vzhledem k délce jednání, které bylo před půlnocí ukončeno, nedošlo nakonec ani k plánované volbě chybějícího člena městské rady.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více