Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

ZŠ Cihelní

29. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Základní škola na ulici Cihelní se může pochlubit novým hřištěm, jehož rekonstrukci financovalo město. V příštím roce čeká školu generální rekonstrukce kuchyně a v plánu je vybudování jazykové laboratoře a počítačové učebny.

Rekonstrukce tribuny na fotbalovém stadionu

29. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Rekonstrukce hlavní tribuny na městském fotbalovém stadionu jde podle plánu. Práce na modernizaci tribuny a jejího zázemí skončí na přelomu června a července.

Požární cvičení v nemocnici Karviná – Ráj

29. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Ve čtvrtek v deset hodin dopoledne byl nahlášen požár na oddělení následné péče Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji. Šlo o cvičný poplach, jehož cílem bylo vyzkoušet připravenost personálu na krizové situace.

Společné česko-polské policejní hlídky

28. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Společné hlídky českých a polských policistů jsou už skutečností také v příhraničních oblastech na Krnovsku a Bruntálsku. Vyvrcholila tak dlouholetá nadstandardní spolupráce severomoravských a polských policistů.

Úspěch mladých klavíristů

27. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Mladí klavíristé Veronika Přádková a Vojtěch Říha ze Základní umělecké školy byli úspěšní na mezinárodní mozartovské soutěži Amadeus 2008 v Brně. V kategorii do 8 let získali v tvrdé konkurenci čestné uznání za 4. místo. Budoucím klavírním nadějím se dařilo i v okresním kole celostátní soutěže Základních uměleckých škol.

Nabídka táborů SVČ Fokus

27. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Přestože podle kalendáře je stále ještě zima, ve středisku volného času Fokus se už připravují na léto. Pracovníci takzvaného Domečku připravili pro zájemce na prázdniny rovných deset pobytových táborů. Nejen děti se mohou podívat třeba do Itálie, na Slovensko nebo Valašsko.

Ambulance dušnosti

27. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Novojičínská nemocnice jako první v regionu otevřela specializovanou ambulanci na léčení dušnosti. Lékařům umožní lepší diagnostiku a tím také účinnější léčení příčin onemocnění. Pokud se ambulance osvědčí, bude nemocnice usilovat o získání statutu centra pro léčbu plicní hypertenze.

Sportovci roku 2007

27. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Nový Jičín zná od pátečního večera jména sportovních osobností za rok 2007. Na tradičním městském sportovním plese dostalo ocenění celkem 10 jednotlivců, 2 kolektivy a 2 trenéři. Nejvíce cen si odnesli plavci, atleti a kulturisté. Radnice vyhlásila také rytíře sportu.

Snowmobil – aerosaně, aneb co Hitler již nestihl

27. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Je známo, že i během let druhé světové války pracovaly týmy vědců na vývoji nových zbraní a jiné techniky, která zasáhla nebo měla zasáhnout do vývoje válečného konfliktu. Jedním z přelomových dopravních bojových prostředků měl být také snow-mobil neboli aerosaně.

Koncert měl mězinárodní obsazení

26. února 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Jihokorejští, rakouští i čeští špičkoví hudební interpeti vystoupili na mimořádném koncertu v ostele svaté Maří Magdaleny bez nároku na honorář. "Jsme šťastni, že tu můžeme hrát, ve Stonavě si připadáme jako doma," svěřila se jedna ze sólistek.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více