Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Fokus v obrazech II

15. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Fokus v obrazech dvě: pod tímto názvem se v galerii na Staré poště představuje největší zařízení pro volnočasové aktivity dětí i dospělých ve městě. Středisko volného času Fokus pojalo ukázku vlastní činnosti z velké části jako pozvánku na letní tábory. Návštěvníci tam ale mohou obdivovat také výrobky z produkce desítek kroužků.5

Sražené dívky

15. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

O tom, že jenom vteřiny rozhodují o životě či zdraví se v úterý ráno přesvědčily dvě šestnáctileté dívky. Na přechodu pro chodce na ulici Palackého je srazila řidička osobního auta. Jedna z dívek přitom utrpěla zlomeninu pánve. Za ublížení na zdraví hrozí řidičce až pět let vězení.

Exekuce kvůli skládce

15. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Téměř patnáct let trvající spor města a majitele pozemku o ušlé nájemné za provoz bývalé skládky v Libhošti vyvrcholil na konci ledna exekucí na majetek města. Radnice se přitom brání tím, že skládku před dvaceti lety město neprovozovalo. O výsledku celého sporu ještě rozhodnuto není, kauza nyní leží na Nejvyšším soudu.

Celé Česko čte dětem

15. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Čtěte dětem minimálně 20 minut každý den. To je klíčové motto celostátního projektu Celé Česko čte dětem, do kterého se zapojila i regionální knihovna Karviná. Zajímá vás, jestli je o projekt v Karviné zájem? Pojďte se podívat!

Zámek před sezónou

15. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Teď vám ukážeme komnaty fryštátského zámku tak, jak je určitě neznáte. Přestože jsou teď v zimě ještě pro veřejnost uzavřeny, panuje v nich čilý ruch. Na zámku se uklízí. Přípravy na jarní sezónu jsou v plném proudu.

Dům v Aleji

15. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Poskytovat lidem kvalitní sociální a zdravotní služby. To jsou priority karvinského magistrátu. Jednou z příspěvkových organizací města je Denní stacionář Dům v aleji, do kterého vás teď zveme na návštěvu.

Novinky v nemocnicích

15. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

V hornické nemocnici mají novou digitální techniku, nemocnice Karviná – Ráj získala nový výpočetní tomograf. Obě zdravotnická zařízení se tak mohou chlubit diagnostickým zařízením odpovídajícím úrovni nemocnic okresního typu.

Valentýnský slalom

15. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Letošní oslavy dne svatého Valentýna měly nejrůznější formy. Přátelé, partneři, manželé, zkrátka zamilovaní, jsou prostě všude. Slavilo se doma, v přírodě, na vodě, a v případě Jeseníků i na sněhu

Ocenění radnice

15. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Práce úřadů, radnic a jiných státních institucí není jen veřejnou správou ale také veřejnou službou. Její kvalita, rychlost a spolehlivost je již roky terčem více či méně oprávněné kritiky. Je tady proto stát aby tuto službu hodnotil a kontroloval

Ivan Magor Jirous v hudební kavárně

13. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Známý básník a manažer legendárních „Plastiků“ Ivan Jirous zvaný Magor se v pátek večer představil návštěvníkům hudební kavárny na Staré poště. Zatímco proslulý literát se uvedl recitací svých básní, jeho družka Dáša Vokatá program zpestřila folkovými písněmi.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více