Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Beseda s horolezcem Sulovským

16. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Několik desítek lidí se ve středu večer tísnilo v biografu Artefakt na Slovanské ulici. Přilákala je tam beseda s horolezcem Leopoldem Sulovským. Ten se nedávno zapsal do dějin českého horolezectví jako vedoucí výpravy na druhou největší horu světa K2. Leopold Sulovský se přitom v Novém Jičíně narodil a s horolezectvím tady také začínal.

Dny evropské kuchyně

16. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Studenti Střední školy hotelnictví a gastronomie si v uplynulých dvou týdnech vyzkoušeli přípravu typických pokrmů pěti evropských zemí od Ruska až třeba po Francii. Pod názvem Dny evropských regionů nabízeli každý den v jídelně hotelu Praha nejen tři národní jídla, ale také míchané nápoje a či zákusky.

Sestřih 16. 11. 2007

16. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Pozvánka na zastupitelstvo a karatistický pohár v Odrách.

Rok kanceláře SONS

16. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Celkem 22 klientů dosud využilo poradenských a sociálně-právních služeb novojičínské odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých. Pracovníci kanceláře s tímto číslem zatím příliš spokojeni nejsou. Ještě před několika lety přitom organizace evidovala na Novojičínsku 120 členů, teď je jich méně než polovina.

Sněhová nadílka

16. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Vytrvalé sněžení zkomplikovalo na Novojičínsku hlavně dopravu. Nejhorší situace byla v pátek nad ránem na silnici do Frýdku-Místku, kde za Příborem zapadla kolona kamionů. Sněhová nadílka se až do pátečního rána naštěstí obešla bez většího množství nehod. Policisté vyjížděli jenom k deseti případům.

Lampiónový průvod

14. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Cesta světýlek – pod tímto názvem pořádalo Středisko volného času Fokus v pátek večer vzpomínkový lampiónový průvod. Lidé a především děti mohli vidět například tančící světlušky nebo se podívat na staré fotografie z takzvaných lampioňáků z minulosti.

MHD podraží

14. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Hromadná doprava v Novém Jičíně od nového roku podraží. Jednotlivá jízdenka placená v hotovosti u řidiče bude stát deset korun a zhruba o polovinu narostou ceny předplatních jízdenek. Radnice to zdůvodňuje růstem nákladů na provozování dopravy. Na novém ceníku neprodělají jen majitelé karet pro MHD: cena jízdenky se pro ně nezmění.

Ondrášek se vrátil z turné

14. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Po více než dvoutýdenním úspěšném turné po jižní Evropě se v neděli odpoledne vrátili do Nového Jičína členové dětského pěveckého sboru Ondrášek. Z prestižního mezinárodního festivalu na Maltě přivezli členové koncertního sboru vítězství v kategoriích duchovní hudba a folklór.

Nehoda u Libhoště

14. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Tisícovky aut zahltily v pondělí dopoledne místní část Libhošť. Nedalekou hlavní silnici číslo 48 zablokovala srážka pěti kamionů a po silnici přes obec vedla objížďka. Lidé v Libhošti přitom protestují proti tomu, aby i po rekonstrukci čtyřpruhové silnice se komunikace skrz obec využívala pro odklony.

W Olbrachcicach świętowali (V Albrechticích slavili)

13. listopadu 2007 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

W koncercie z okazji 60-lecia PZKO wystąpiło wielu artystów z olbrachcickim rodowodem. (Na koncertě u příležitosti 60. výročí PZKO vystoupila spousta umělců s albrechtickými kořeny.)

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více