Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Na półmetku (Prodloužená)

6. listopadu 2007 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Uczniowie Polskiego Gimnazjum w Karwinie zaprezentowali swe umiejętności na wydłużonej lekcji tańca w Domu PZKO w Stonawie (Studenti polského gymnázia v Karviné si na místo své prodloužené vybrali Dům PZKO ve Stonavě.)

Výstava obrazů Jana Billa

2. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Obrazy znázorňující krajinu Novojičínska a také samotné město ve všech ročních obdobích vystavuje od včerejška v galerii na Staré poště místní malíř Jan Bill. Dvaačtyřicet olejomaleb tam bude k vidění a také k zakoupení až do konce listopadu.

Každý den v jiné barvě

2. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Nejstarší děti v mateřské škole Palováček v blízkém Šenově si od minulého pondělí užívají barev. Každý den mají za úkol přijít v jednotném barevném ladění. Spolu se svými učitelkami pak na danou barvu zpívají písničky nebo vyrábějí nejrůznější předměty.

Dušičky a policie

2. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

První listopadové dny jsou každoročně ve znamení vzpomínky na všechny zesnulé. Sváteční atmosféra se ale může lehce změnit ve zlost například nad vykradeným autem před hřbitovem nebo uloupeným věncem z hrobu. Policisté proto v těchto dnech posilují hlídky právě v okolí hřbitovů.

Koridor v nemocnici otevřen

2. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Po šesti měsících výstavby se dnes slavnostně otevřel spojovací koridor mezi budovami chirurgie a interních oborů novojičínské nemocnice. Stavbu za více než devět miliónů korun financoval kraj a pomůže hlavně při převozu pacientů na vyšetření mezi jednotlivými nemocničními bloky.

Přehlídka škol Gemma 2007

2. listopadu 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Deváťáci na Novojičínsku mají už nejvyšší čas přemýšlet o tom, jaké vzdělání si po základní škole vybrat. Těžké rozhodování jim každoročně ulehčuje výstava středních škol Gemma, která letos probíhala ve středu a ve čtvrtek. Jedním z velkých témat byla podpora řemeslných oborů na školách.

Místní derby pro Nový Jičín

31. října 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Skutečné městské derby nabídlo v neděli odpoledne 12. kolo fotbalové první A třídy skupiny B. Na hřiště v místní části Libhošť přijeli fotbalisté Nového Jičína. Favorit nepřipustil žádné překvapení a domácí tým povzbuzovaný desítkami fandů porazil rozdílem tří branek.

Otevření Dětského centra

31. října 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Po více než rok trvající rekonstrukci budovy mateřské a základní školy speciální na ulici Komenského ji v úterý dopoledne opět naplnily děti s nejrůznějším postižením. Slavnostního otevření a prohlídky zbrusu nových prostor se zúčastnili spolu se svými rodiči.

Výměna dokladů

31. října 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Posledních několik týdnů mají držitelé některých typů občanských a řidičských průkazů k jejich povinné výměně. Zatímco u řidičských průkazů rozhoduje datum vydání do konce roku 1993, s občankou se musí na radnici dostavit lidé, kteří ji obdrželi ještě o pět let později, do Silvestra 1998. Dohromady jde o necelé čtyři tisícovky osob.

Připomínka 28. října

31. října 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Celá země si v neděli připomněla přelomové události, které před 89 lety vedly ke vzniku samostatného Československa. Krátký vzpomínkový akt se konal také v Novém Jičíně. V pondělí dopoledne se u pamětní desky Tomáše Garigue Masaryka na budově radnice sešli jak představitelé města, tak i pamětníci a zástupci svazu bojovníků za svobodu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více