Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

IT for people. Konference o informačních technologiích v Ostravě

22. září 2010 8:06 | Ostrava-město | Eva Panošová

Bez informačních technologií se dnes už neobejde prakticky žádný obor lidské činnosti. A to je hlavní důvod, proč právě Ostrava klade mimořádný důraz na jejich rozvoj. Důkazem toho je konference IT for people, která si dala za cíl přiblížit informační technologie lidem.

Zastřešené autobusové zastávky Opavané vítají

22. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Lidé, kteří cestují opavskou hromadnou dopravou se dočkali zastřešení autobusových zastávek. Na základě podnětů občanů nechalo město vybudovat 11 přístřešků. Osm je již hotových, tři budou postaveny do konce září.

Divadelní představení neslyšících U výčepu sklidilo velké ovace

22. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Bez nadsázky mimořádný zážitek připravil festival Bezručova Opava všem, kteří v divadle loutek navštívili představení U výčepu. Je o životě ve světě ticha a jedná se o autorskou hru mladých neslyšících lidí. Ti ji pojali s lehkostí a humorem a punc dokonalosti hře dodal i populární herec Jaroslav Dušek, který je zároveň režisérem představení.

Akce Město městu se setkala s velkým zájmem Opavanů

14. září 2010 0:37 | Opava | Eva Panošová

Úředníci opavského magistrátu chtějí být blíž občanům. O tom, že to nejsou jenom planá slova, svědčí každoroční akce Město městu. Je to den, kdy úředníci netráví pracovní dobu ve svých kancelářích, ale vyjdou ven, před radnici, aby se jich kolemjdoucí mohli na cokoli zeptat.

5. ročník Dne sociálních služeb v Opavě

14. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Také letos představily Opavanům své služby sociální organizace. Letošní ročník byl už pátým v pořadí a stejně jako loni se Den sociálních služeb uskutečnil na Horním náměstí.

Putovní výstava "Každý svého zdraví strůjcem" zavítala i do Opavy

13. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Každý svého zdraví strůjcem. Toto rčení si vybrala Liga proti rakovině jako název putovní výstavy, která si dala za cíl varovat lidi před touto vážnou nemocí. První zastávkou byla Opava.

Dny evropského dědictví v Opavě s podtitulem Duše památek

13. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Celkem 12 historických objektů otevřelo v Opavě své brány v sobotu, 11. září, v rámci Dnů evropského dědictví. Letošní ročník měl podtitul Duše památek a jako obvykle se v Opavě těšil velkému zájmu lidí.

Stavba protipovodňových opatření na řece Opavě

10. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Společnost Povodí Odry finišuje v těchto dnech se stavbou protipovodňových opatření na řece Opavě. Stavba by měla ochránit před následky velké vody především městskou část Opavy Malé Hoštice a kromě toho by měla zabránit při záplavách rozlití vody směrem do města.

Osudy Romů za války přibližuje výstava Zaniklý svět

9. září 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Nový pohled na romskou komunitu nabízí výstava unikátních snímků, kterou můžete navštívit v Opavě. Výstava Zaniklý svět má ambici bořit tradiční představy o Romech. Navštívit ji můžete do 27. září.

53. ročník festivalu Bezručova Opava zahájila vernisáž

6. září 2010 5:15 | Opava | Eva Panošová

Slavnostní fanfáry otevřely 1. září festival Bezručova Opava. Letošní, 53. ročník zahájila vernisáž výstavy slovenské grafičky Kataríny Vavrové v prostorách Obecního domu. Ten doslova praskal ve švech. Svým zájmem Opavané umělkyni velmi překvapili.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více