Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Na Masarykově náměstí bude v zimě kluziště

28. října 2010 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Centrum Ostravy oživí letos v zimě umělé kluziště. Vyroste začátkem prosince na Masarykově náměstí a s jeho provozem mohou Ostravané počítat minimálně do Nového roku.

Areál opavského magistrátu na Krnovské ulici se stále vyvíjí

25. října 2010 6:04 | Opava | Eva Panošová

Už déle než rok funguje agenda opavského magistrátu v rekonstruovaném areálu na Krnovské ulici. Lidé si na nový systém zvykli. Faktem ale je, že soustředění většiny odborů na jedno místo je ve srovnání s jinými městy luxusem. A další novinky se na Krnovské chystají.

Setkání hotelových škol z Opavy a Liptovského Mikuláše

25. října 2010 3:10 | Opava | Eva Panošová

V Opavě se vařilo ve stylu liptovské kuchyně. Své speciality i své kuchaře z hotelové školy přivezli k nám tentokrát z Liptovského Mikuláše slovenští důchodci, kteří na oplátku vyzkoušeli kuchařské umění studentů opavské hotelovky.

Marek Schuster a Filip Hadač reprezentují Opavu v orientačním běhu

19. října 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Opavští sportovci reprezentují nejen své město, ale také celou Českou republiku na evropských i světových soutěžích. Úspěchy sklízejí v různých disciplínách, jednou z nich je orientační běh. TV Polar navštívila trénink Marka Schustera a Filipa Hadače.

Započala stavba cyklostezky mezi Opavskem a Krnovskem

18. října 2010 4:27 | Opava | Eva Panošová

Stavba dlouho očekávané cyklostezky, spojující Opavsko s Krnovskem, začala. Jedná se o část tak zvané Slezské magistrály. Úsek, který se začal stavět, bude měřit 33 kilometrů a propojí několik obcí, počínaje Velkými Hošticemi, přes Opavu až po Krnov.

V Opavě vyhrála volby strana SOS pro Opavu

18. října 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Volby v Opavě přinesly překvapení. Strana SOS pro Opavu porazila vládnoucí ODS a zvítězila. Druzí skončili Sociální demokraté, Občanští demokraté klesli na třetí místo. O tom, kdo zasedne v příštích čtyřech letech v čele radnice, je zatím předčasné hovořit. Jednání jsou teprve na začátku.

Opava, dáma věčně mladá - nová kniha o Opavě

13. října 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Opava má novou knihu s velmi lichotivým názvem. Jmenuje se "Opava, dáma věčně mladá" a její křest se uskutečnil minulý čtvrtek v Obecním domě.

Premiér Nečas přislíbil dostavbu silnice I/11

13. října 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Stavba silnice I/11 mezi Ostravou a Opavou, kterou zastavilo kvůli nedostatku peněz Ministerstvo dopravy, by mohla v úseku Mokrých Lazců pokračovat už příští rok. To je nejnovější vyjádření premiéra Petra Nečase.

V Malých Hošticích otevřeli nové dopravní hřiště

11. října 2010 5:41 | Opava | Eva Panošová

Opava má nové dopravní hřiště. Vyrostlo v městské části Malé Hoštice a na jeho slavnostní otevření se přišly podívat zhruba dvě stovky lidí. Dopravní hřiště bude sloužit nejen Opavanům, ale mohou ho využívat k dopravní výuce děti z celého Opavska.

Opavské dětské zastupitelstvo slaví 10 let svého trvání

11. října 2010 5:30 | Opava | Eva Panošová

V Opavě zasedá zastupitelstvo. Je ale jiné než zasedání našich politiků. Opava, stejně jako některá další města v Moravskoslezském kraji, má své dětské zastupitelstvo, které právě v těchto dnech oslavilo deset let od svého založení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více