Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Inéz Bohdanová Bortoliová

Duhový podzim

4. listopadu 2010 13:32 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Že miluji barvy, o tom jsem psala hned v mém prvním článku tohoto blogu. Občas závidím, jak nádherně je navrženo dětské oblečení a obuv. Barvy, barvy a zase barvy. Tentokrát jsem byla nejbarevnější kytkou v zámecké zahradě ve Frýdku-Místku já.

Procházky, Velvet - A zase láska

1. listopadu 2010 1:01 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

A je tu zase láska. Tolik omílané téma, které mě stejně vždy dostane. Kdo navštívil film Jíst, meditovat, milovat s Julii Roberts a Javierem Bardemem, musel mít stejné myšlenky. Navíc láska prolnuta cestováním a dobrým jídlem je vždy vhodné téma.

I love to by happy today

30. října 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Na svém blogu jsem psala, že pokud do třetice navštívím obchod Desigual, určitě si v něm něco koupím. A tak jsem vešla do bratislavské prodejny v nákupním centru Eurovea a nevěděla, co vybrat dříve. Vše je zde nádherně barevné, tedy pro mě přitažlivé.

A zase Bratislava

29. října 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Procházky po Bratislavě pokračují. Navštívila jsem také Bratislavské kino. Romantický film Dopisy pro Julii. Ale mnohem větší diskuzi vyvolal film Inception – Počátek, který jsem viděla těsně před cestou do Bratislavy.

Medově krásná od R&L Style Havířov

29. října 2010 1:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Když jsem procházela zboží v prodejně R&L Style Havířov, napadaly mě samé šedočerné kolekce. Měli tady totiž hodně zboží těchto barev, a tak se dalo jednoduše kombinovat. Nemuseli jste dlouho přemýšlet, co se bude k čemu hodit nebo co máte doma ve skříni.

Kabáty pošité flitry s pořádnou kožešinou od Pietro Filipi

28. října 2010 6:06 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Dnes ráno jsem vycházela z domu o trochu dříve než obvykle a teploměr nepřekročil 10 stupňů. Uvědomila jsem si, že jde do tuhého, takže tady jsou tipy na pořádné zimní svrchníky.

Salón Radky Witové-komplexní služby-ženský ráj pod střechou

25. října 2010 6:15 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Neexistuje škaredá žena, jen neudržovaná žena. Každá z nás má své přednosti a je důležité objevit je - zviditelnit je. Naopak potlačit naše nedostatky a především udělat vše proto, abychom se cítily dobře. Vždyť spokojená žena vyzařuje přirozenou krásu.

Uskutečnit sen

20. října 2010 5:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč lidé cestují? Nemyslím cesty do práce, ale touha poznávat odlišná místa, kulturu, lidi? Myslím, že s cestovatelskou vášní se člověk musí narodit.

Kabátky Yves Tanguy ve všech barvách

19. října 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Minule jsem se zmínila o široké škále barev kabátků značky Yves Tanguy, které se dají koupit v obchodě MODENIKA v Havířově. Zašla jsem se do prodejny podívat, co nového zase dostali a vybrala jsem si i dárek k narozeninám. Kabát - pelerínu - a krajkovou halenku, vše značky Pietro Filipi.

Inspirován vším

13. října 2010 8:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Ráda se procházím po ulicích a pozoruji streetovou módu. Dnes je to tak trochu inkognito šmírování pod krempou klobouku. Na kolemjdoucích jsem objevila kapri kožené kalhoty, tenisky s krajkovou halenkou a moře barevných triček.

Komerční sdělení více

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.


Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala, celý seriál ovládli Petr Šťastný a Monika Kučerová

Téměř čtyři stovky sportovců si nenechaly ujít závěrečnou akci sportovního seriálu DATART Valachy tour v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích. Běžecký závod Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala těsně před Petrem Šťastným, který si díky druhému místu pojistil bodový zisk pro obhajobu celkového vítězství v seriálu a vyhrál ho již posedmé. Mezi ženami se absolutní vítězkou DATART Valachy tour stala Monika Kučerová.

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.

Více