Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Inéz Bohdanová Bortoliová

Tvíd a James Bond

30. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Kohoutí stopa, rybí kostra či pepito, to všechno je vlastně tvíd. Údajně byl název materiálu vytvořen podle stejnojmenné řeky. Pro tento podzim jsou navíc velice moderní prvky mužského odívání v ženském šatníku.

Černý ementál

27. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Šátek s růžemi jsem si natolik oblíbila, že jsem pro Vás vytvořila ještě jednu kolekci s tímto nápaditým doplňkem. Tílko značky New Yorker vypadá jako černý ementál. Má v sobě mnoho děr a dolní okraj je lemován krajkou.

Podzimní móda aneb kde nakupovat

24. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Vyjela jsem si na výlet do Zlína, kde studuji. Navštívila jsem zde můj oblíbený obchodní dům Zlaté jablko a náhodou byla doslova při vybalování nových sezónních kolekcí. Udělala jsem pro Vás pár snínků podzimních a zimních modelů.

Kde vybrat kabáty a nejen to

24. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

A podzimní nakupování pokračuje. Jistě jste si všimli, že se na mém blogu často objevuje oblečení z New Yorkeru. Zaskočila jsem se tedy podívat na jejich podzimní kolekci. Prodejnu v Havířově mám ze všech NY obchodů nejraději. Je prostorná a přehledná.

Růže pro Tebe

21. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Jednou mi přinesl zaměstnanec květinové, zásilkové služby Narcis kytici rudých růží. Časem jsem zjistila, že to byl jen bratr někoho, kdo se do mě zamiloval. Láska uvadla rychle jako darované květiny, ale vzpomínka mě vždy pobaví i zahřeje.

Kloboučkování

18. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Možná jste taky jako děti hráli hru kloboučku hop. Já si ji letos zahrála v havířovském parku, kde jsme již fotili několikrát. Skákala jsem od stromu ke stromu s kloboukem na hlavě i v ruce. Fotili jsme totiž jednu z prvních podzimních kolekcí.

Šperky k červenému baretu

14. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

K celé kolekci vypadají hezky i stříbrné šperky s průhlednými zirkony nebo černými kameny. Přikládám pár kousků ze své šperkovnice. Prsten je můj oblíbený, jeho korunka je vytvořena z malých tyčinek skládaných vedle sebe jako plot.

Amélie

14. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Paříž. Pokud bych měla vyjmenovat pět slov, které si spojuji s touto metropolí, na předních příčkách, hned po slovech móda, glamour, chic, by také bylo vyřčeno slovo Montmartr.

Okno do duše

10. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

Přemýšlela jsem, kde pro Vás nafotit svou oblíbenou kolekci tyrkysového oblečení. A pak jsem uviděla u cesty opuštěné unimobuňky. Vypadaly jako domečky pro trpaslíky. Maličké, opuštěné a svým způsobem útulné. Spousta oken, které již dlouho nikdo neotevřel. Tak jsem to napravila. Otevřela jsem snad všechna okna, co tam byla.

Toulky Olšany

7. července 2010 6:00 | Ostrava-město | Inéz Bohdanová Bortoliová

A v Olšanech ještě zůstaneme. Kromě válců sena jsem zde našla nádhernou přírodu. Procházka po okolí mě inspirovala. Prostředí překrásné zahrady jsem však objevila náhodou. Podívala jsem se z okna domu našich kamarádů, kteří nás ubytovali u své rodiny.

Komerční sdělení více

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.


Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala, celý seriál ovládli Petr Šťastný a Monika Kučerová

Téměř čtyři stovky sportovců si nenechaly ujít závěrečnou akci sportovního seriálu DATART Valachy tour v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích. Běžecký závod Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala těsně před Petrem Šťastným, který si díky druhému místu pojistil bodový zisk pro obhajobu celkového vítězství v seriálu a vyhrál ho již posedmé. Mezi ženami se absolutní vítězkou DATART Valachy tour stala Monika Kučerová.

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.

Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Více