Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

V Galaxii prošli zápisy první letošní předškoláci

19. ledna 2016 9:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na základních školách odstartovaly zápisy do prvních tříd. V Novém Jičíně se letos týkají zhruba 260 dětí. Na území města je 6 základních škol, z toho jedna soukromá. Právě zde už mají registraci předškoláků za sebou.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 18. 1. 2016

18. ledna 2016 9:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín stanovilo termín letošních zápisů do 1. tříd. Všech pět základních škol přivítá předškoláky ve čtvrtek 11. února od 14 do 18 hodin. Zápisy se týkají všech dětí, které do 31. srpna letošního roku dosáhnou 6ti let.
*
Hokejový klub se rozhodl rozbruslit Novojičínsko. V daleko větším rozsahu letos realizuje projekty jako jsou Školička bruslení pro veřejnost, která zahajuje již 4. a 5. kurz, nebo lekce pro školy a školky. Tento výukový program využilo 11 mateřských a 5 základních škol z NJ a okolí. Počet dětí na ledě kulminuje právě v měsíci lednu, kdy týdně projde zimním stadionem téměř 800 školáků a předškoláků.
*
Zámek v Kuníně vychází vstříc turistům a milovníků památek a rozhodl se probudit tento objekt ze zimního spánku. Od soboty 16. ledna až do neděle 13. března bude zámek veřejnosti přístupný o sobotách a nedělích od 9.00 do 15.00 hodin. Součástí prohlídkového okruhu je také výstava Krása porcelánu. Jde o unikátní kolekci starého porcelánu ze sbírek Muzea Novojičínska, kterou mu věnovali manželé Irena a Ladislav Vachoutovi z Prahy.

Ondřej Glogar v taneční roli Louskáčka

18. ledna 2016 8:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo hostilo dětské baletní představení. Čajkovského Louskáčka nastudovala
Základní umělecká škola B- ART (bi-art) z Valašského Meziříčí. V hlavní roli se představil absolvent novojičínského tanečního obru Ondřej Glogar.

Budovatelské úsilí na tváři Nového Jičíně

18. ledna 2016 8:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Důsledky budovatelského úsilí na tváři města připomnělo veřejnosti Muzeum Novojičínska. Účastníci přednášky shlédli fotografie původní zástavby Nového Jičína. Na jedné z nich je zachycena kulturní památka, kterou dovolilo tehdejší socialistické ministerstvo zbourat.

Bazén je na vodu připraven

15. ledna 2016 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

V nejbližších dnech se začne napouštět krytý bazén. Otočení vodovodního kohoutku už závisí jen na spuštění vzduchotechniky. Rekonstrukce sportovního areálu skončí 31. ledna. Finišující práce každý týden kontroluje vedení radnice.

Nová hasičská stanice vyroste na okraji města

14. ledna 2016 12:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně vyroste nová centrální hasičská stanice. Stát bude na okraji města blíže hlavnímu tahu na Ostravu. Současná budova v centru je pro hasiče z více důvodů nevyhovující. Jedním z nich je i nepříliš bezpečný výjezd zásahových vozidel.

Klienti novojičínské Effathy okusili chuť Francie

14. ledna 2016 12:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Lidé s mentálními a kombinovanými handicapy z Nového Jičína okusili chuť Francie. Alespoň tedy zprostředkovaně díky projektu mezinárodního dobrovolnictví. Spolu se studentkou z Lyonu upekli tradiční francouzský koláč.

Tomáš Kačo žije na Berklee svůj sen

13. ledna 2016 11:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tomáš Kačo z Nového Jičína si žije svůj sen. Studuje na nejprestižnější jazzové škole na světě - slavné Berklee college of music v americkém Bostonu. Volné dny mezi semestry teď strávil ve svém rodném městě. Hrou na piano nečekaně zpříjemnil posezení lidem v jedné zdejší kavárně.

Nezaměstnanost je na pěti procentech

12. ledna 2016 11:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nezaměstnanost měla v loňském roce pozitivní vývoj a počet lidí bez práce klesal také v Novém Jičíně. Ke konci roku se míra nezaměstnanosti v regionu pohybovala kolem 5 procent. Na aktuální údaje se podíváme s ředitelem místní pobočky Úřadu práce Zdislavem Zimou.

Novoroční koncert Ondrášku v roce 2016

11. ledna 2016 15:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tradičním novoročním koncertem v Beskydském divadle popřál svým příznivcům úspěšný a šťastný nová rok pěvecký sbor Ondrášek. V divadelním sále zazpívalo všech pět oddělení věhlasného sboru, v jehož čele stojí čtvrt století Josef Zajíček.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více