Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Předvánoční čas v Novém Jičíně

25. listopadu 2013 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína, na Masarykovo náměstí už dorazil vánoční strom. Zhruba 12 metrů vysoká jedle přijela z nedalekého Straníku v pátek dopoledne. Bude svědkem pestrého adventního programu - ten vám krátce přiblížíme.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 25. 10. 2013

25. listopadu 2013 10:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Nový Jičín, Komenského 68 zve všechny na tradiční Vánoční jarmark ve čtvrtek 28. listopadu od 15 hodin v jídelně školy. Kvůli školení občanského zákoníku bude 26. listopadu a 5. prosince částečně omezen provoz Městského úřadu. Skvělá zpráva přišla z novojičínského ledu. Favorizovaný Přerov prohrál s našimi muži v sobotním utkání 2:1. Skvělý výkon odvedl domácí gólman Lukáš Šrámek. Další zápas čeká novojičínského hokejisty v Orlové. Městské kulturní středisko připravilo na následující dny dvě zajímavé hudební události. 28. listopadu vystoupí v Kině Máj Tomáš Kočko. Na pódiu ho doprovodí orchestr. 3. prosince, také v kině, vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva. Nenechte si ujít tyto jedinečné koncerty ve výjimečném prostředí.

Výstava fotografií Nového Jičína na Baště

25. listopadu 2013 10:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel ve spolupráci s městem vytvořil zajímavou výstavu, která je v těchto dnech k vidění na Baště. Jedná se o fotografie, které spousta novojičíňáků zná, a to z městského zpravodaje.

NJ Cheer Open 2013

22. listopadu 2013 13:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se o víkendu proměnil v moravské centrum cheerleadingu. Vůbec poprvé tady proběhl mezinárodní pohár. Dorazilo celkem 12 týmů z celé republiky i zahraničí a s nimi i nadšení diváci, kteří zaplnili místní halu.

Charitní noclehárna v Novém Jičíně je připravena na zimu

22. listopadu 2013 13:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blížící se zima a stále nižší teploty znamenají pro lidi bez domova každoroční problém. Město a novojičínská charita jsou i letos připraveni nabídnout pomocnou ruku těm, kteří nemají kam složit hlavu. O noclehárnu v charitním domě blahoslavené Matky Terezy je už teď obrovský zájem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 22. 11. 2013

22. listopadu 2013 13:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Beskydského divadla se v pondělí 25. listopadu chystají herci divadla Sklep s představením Besídka 2013. Ta je každoročně obměňována těmi nejlepšími nápady, písněmi a scénkami.
Městské kulturní středisko připravilo na následující dny dvě zajímavé hudební události. 28. listopadu vystoupí v Kině Máj Tomáš Kočko. Na pódiu ho doprovodí orchestr. 3. prosince, také v kině, vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva. Nenechte si ujít tyto jedinečné koncerty ve výjimečném prostředí.
Další dvě utkání mají za sebou muži HC Nový Jičín. O víkendu nestačili na rozjetou Porubu. Hosté zpečetili své vítězství 2:4 v power play. Ve středu naši odjeli do Hodonína, ani tady ale nesáhli po bodech a prohráli stejným poměrem branek 4:2. Muži jsou v tabulce na 10. místě, před Orlovou a Valašským Meziříčím.

Zastupitelstvo města odvolalo ředitele MěP Nový Jičín

22. listopadu 2013 13:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelé Nového Jičína odvolali ředitele Městské policie. Rozhodli o tom na svém posledním zasedání. Podle vedení města byla situace neudržitelná a dosavadní ředitel René Škoda udělal řadu manažerských a personálních chyb. O jeho odvolání hlasovalo 22 ze sedmadvaceti přítomných zastupitelů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více