Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Víkendové zápasy házenkářů TJ Nový Jičín

11. listopadu 2013 15:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Házenkáři TJ Nový Jičín odehráli o víkendu závěrečná utkání podzimní části sezóny. S kamerou jsme sledovali zápas mladších žaček. V hale ABC v neděli přivítaly Karvinou.

Senioři v Novém Jičíně mají nové hřiště

11. listopadu 2013 15:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Senioři v Novém Jičíně mají nové a hlavně vlastní hřiště. Své brány otevřelo jen pár kroků od Domu s pečovatelskou službou Pod lipami. Senioři tady získali aktivní a zároveň relaxační zónu. Tento projekt je jeden z mála v Moravskoslezském kraji.

Ze zápisníku Městské police v Novém Jičíně

11. listopadu 2013 14:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Čerstvě narozené štěně, které našlo domov, mladíci, kteří popíjeli na dětském hřišti nebo opilá žena s dítětem - to je krátký výčet případů, které v posledních dnech řešila Městská policie. Blíže je okomentuje Ilona Majorošová.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 11. 11. 2013

11. listopadu 2013 14:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnice Nový Jičín získala statut centra s vysoce specializovanou zdravotní péčí v onkogynekologii. Nově tak patří do sítě 14 nemocnic v české republice, které poskytují výrazně odbornější péči například v případech rakoviny děložního čípku. Tento statut získala až do roku 2018. Židovská synagoga na Havlíčkově ulici otevřela své brány. Zájemci se mohli nejen dozvědět informace o její zajímavé historii, ale měli možnost podívat se, jakým způsobem ji využívá Státní okresní archiv. Reportáž připravujeme do pátečního expresu. V pondělí 18. listopadu proběhne 20. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín. Začátek je ve tři hodiny odpoledne v aule budovy radnice na Masarykově náměstí. In memoriam tam bude slavnostně předán pamětní list s udělením čestného občanství Jaroslavu Merendovi. Pozvánka i s programem je ke stažení na webu města. Transfúzní oddělení Nemocnice Nový Jičín připravuje akci zaměřenou na dárkyně plazmy. Na všechny ženy, které přijdou darovat plazmu ve čtvrtek 14. listopadu, bude čekat líčení a poradenství v péči o pleť. Objednat se na odběr můžete osobně na transfúzním oddělení nebo telefonicky.
titulek: objednat se můžete na telefonu: 556 773 471

Lampionový průvod světlušek v Novém Jičíně

11. listopadu 2013 14:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mami rodinné centrum připravilo na pátek průvod světlušek. Děti a jejich rodiče absolvovali krátkou trasu - jak jinak, než se svítícím lampionem. Akci podpořily stovky účastníků.

Halloweenská noc ve Fokusu v Novém Jičíně

8. listopadu 2013 14:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vracíme se k Halloweenské noci ve Fokusu. Tam strávily desítky dětí z Nového Jičína první listopadovou noc a rozhodně se nenudily. Slavnostní večer začal přípitkem z pravého dýňového moku. Všichni se také dozvěděli, co se o halloweenu děje. Monika Vindišová, SVČ Fokus
Mimo to máme pro ně........nové věci anketa: účastníci Halloweenské noci
Když jsme tady přišli....tam byly svíčky
Musíme převléct.......před bohem pěkně Nechyběla ani strašidelná stezka odvahy a rej masek. O tento typ akcí je ve Fokusu velký zájem, Halloweenské noci se zúčastnilo 60 dětí, pořadatelé museli další bohužel odmítnout. Středisko volného času zve novojičíňáky na další akce, například hvězdičkový bál nebo adventní dílnu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 8. 11. 2013

8. listopadu 2013 14:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nakresli Laudona, tak se jmenuje nová soutěž pro žáky základních škol, kterou vyhlásilo návštěvnické centrum. Výkresy mohou odevzdat to 29. listopadu a budou vystaveny v galerii. Nejpovedenější díla navíc ozdobí plánovanou expozici maršála Laudona. Město nechalo chemicky ošetřit mladé jehličnaté stromky ve městě a městských lesích. Použitý chemický roztok má zabránit krádežím v předvánočním období - při pokojové teplotě se rozkládá a vydává intenzivní nepříjemný zápach.

Nový Jičín získal peníze na důležité projekty

8. listopadu 2013 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Regionální rada Moravskoslezsko během týdne rozhodla o rozdělení dotací na nové turistické cíle a cyklostezky. Evropské peníze doputují i do Nového Jičína a to na dva velké a dlouho plánované projekty. Během následujících měsíců tak vznikne Laudonova expozice a Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice.

Konflikt hokejových fanoušků asi skončí u soudu v Novém Jičíně

8. listopadu 2013 14:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sobotní utkání mezi novojičínským hokejovým klubem a HC Prostějov bude mít dohru nejspíš u soudu. Nedaleko stadionu totiž museli zasahovat policisté, kteří řešili konflikt mezi fanoušky. Zápas naši prohráli 2:4.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více