Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Výstava talentované Elišky Iliasové v Novém Jičíně

6. listopadu 2013 12:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Eliška Iliasová - to je jméno mladé výtvarnice a fotografky, která akutálně vystavuje na Staré poště v Novém Jičíně. Své vlastní vernisáže se nemohla ze zdravotních důvodů zúčastnit, proto nechala na dálku alespoň všechny pozdravit.

V Novém Jičíně se školili budoucí policisti

6. listopadu 2013 12:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně školili mladé policisty. Dvacítka budoucích strážců zákona se od starších kolegů učila přímo v praxi. Policisté totiž spojili tuto příležitost s poměrně rozsáhlou dopravní akcí.

Fotomontáže Rudy Stančíka v Návštěvnickém centru

4. listopadu 2013 16:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Fotografie a hlavně fotomontáže můžete aktuálně vidět v Návštěvnickém centru na Masarykově náměstí. Své práce tam od 1. listopadu vystavuje Ruda Stančík ze Studénky. Fotí od roku 1973 - v posledních měsících ale své fotky často přenáší do imaginárního prostředí.

Výprodej Kaisera a Lábuse v Beskydském divadle

4. listopadu 2013 16:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Známá herecká dvojice Oldřich Kaiser a Jiří Lábus navštívila Beskydské divadlo. Zaplněný sál viděl jejich výběr nejlepších scének - představení s názvem Výprodej. Management obou herců nám nedovolil pořídit více než 1 minutu záběrů. Delší reportáž a případně ochutnávku jiného představení z Beskydského divadla vám snad nabídneme příště.

A tým mužů BC Nový Jičín porazil Opavu

4. listopadu 2013 12:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dalším soupeřem novojičínských basketbalistů na domácí palubovce byl celek Basket Opava 2010. Zápas jsme sledovali v pátek 1. listopadu. Našim se dařilo už od začátku utkání.

Vepřové hody v Žilině u Nového Jičína

4. listopadu 2013 12:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Povolební zabíjačka nebo taky vepřové hody - to je akce, ke které se teď krátce vracíme do Žiliny. Osadní výbor pro všechny připravil čerstvé vepřové speciality - pojďte si pochutnat alespoň na dálku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 4. 11. 2013

4. listopadu 2013 12:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská policie pořádá Kurz sebeobrany pro seniory. První lekce proběhne 7. listopadu od 9 hodin ve Fokusu. Kurz je zdarma a přihlásit se můžete i na místě.

Novojičínský amatérský soubor „Divadlo bez portfeje" zve diváky na komedie francouzkého autora Marca Camolettiho - LÁSKA, SEX A ŽÁRLIVOST. Představení začíná v pátek 8. listopadu od 19. hodin v malém sále Beskydského divadla v Novém Jičíně.

8. listopadu vystoupí v klubu Galerka Jindra Holubec. Večer protkaný sambou, jazzem i funky muzikou začíná ve 20 hodin


Muži HC Nový Jičín v sobotním utkání prohráli s týmem Prostějova 2:4, i přesto, že dvě třetiny, ve kterých drželi naději na bodový zisk. Hosté rozhodli o vítězství ve dvojnásobné přesilovce. Přijďte podpořit naše hokejisty ve středu 6. listopadu - od 18 hodin hrají znovu na domácím ledě, tentokrát proti desáté Břeclavi.

Fotbalistům se tentokrát dařilo, své poslední mistrovské utkání v podzimní části sezóny odehráli proti sportovnímu klubu Hranice - body zůstaly doma, Nový Jičín po poločase 1:0 vyhrál 2:1.

Budova Hotelu Praha v Novém Jičíně znovu ožívá

4. listopadu 2013 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Historická perla Nového Jičína - hotel Praha - znovu otevírá. Město získalo jeho budovu na začátku letošního roku od Moravskoslezského kraje. Po několika pokusech se nakonec podařilo najít nájemce. Ten společně s městem plánuje krok za krokem vrátit hotelu život.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více