Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Městská policie spouští kurz sebeobrany pro seniory v Novém Jičíně

1. listopadu 2013 15:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská policie spouští další speciální kurz sebeobrany, tentokrát ale zaměřený na seniory. Máte ještě pár dní na to, abyste se do něj přihlásili. Kromě teorie budou všichni účastníci prakticky nacvičovat, jak zvýšit svou osobní bezpečnost a ubránit se případnému napadení.

Nový separační dvůr na ulici Propojovací v Novém Jičíně

1. listopadu 2013 15:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už od začátku září je v Novém Jičíně v provozu nový separační dvůr na odpady a vysloužilá elektrozařízení. Jeho stavba začala minulý rok, dokončen byl letos. Najdete ho na ulici Propojovací.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 1. 11. 2013

1. listopadu 2013 15:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pátek 8. listopadu bude slavnostně otevřeno nové hřiště pro seniory - za domem s pečovatelskou službou Pod Lipami 19. Sedmadvacetiletá žena ohlásila novojičínským policistům znásilnění. Mělo k němu dojít přímo ve městě. Policisté ale během vyšetřování brzy zjistili, že si celou událost vymyslela. Do Nového Jičína míří už tuto neděli herecká dvojice Kaiser a Lábus. Vystoupí v Beskydském divadle. Tajemnice Městského úřadu vyhlašuje další výběrové řízení, tentokrát na obsazení pracovní pozice Referent veřejné správy na úseku správy majetku obce. Bližší informace o tomto i dalších řízeních najdete na webu města v odkazu volná pracovní místa. Hockeybowl - 6. 8. 2012
Tenisový oddíl TJ Nový Jičín pořádá Tenisový kurz pro dospělé. Bližší informace najdete na stránkách tenisolympia.cz. Zacvičit si mohou i aktivní ženy zralého věku, pro které rodinné centrum Provázek připravilo cvičení Fit Lady 50+. Informace najdete na webu rodinne-centrum.cz
Novojičínští senioři cvičí ve zmodernizované tělocvičně - 13. 10. 2010

Falešný doktor okradl 2 ženy v Novém Jičíně

1. listopadu 2013 15:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Za lékaře se vydává muž, po kterém teď pátrají policisté na celém Novojičínsku. Falešný doktor už stihl okrást dvě starší ženy - obě přímo v Novém Jičíně. Přišly o peníze a šperky.

Spirituální Nový Jičín - festival plný zamyšlení

25. října 2013 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Spirituální Nový Jičín - tajemstvím zahalený festival pozval v pátek všechny novojičíňáky na nádvoří Žerotínského zámku. Celodenní program nabídl přednášky, meditace a spoustu dalších příležitostí k zastavení. Hlavním tématem byly děti, které jsou podle pořadatelů kořením života.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více