Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový Jičín se připravuje na předčasné volby

21. října 2013 13:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se připravuje na předčasné volby do poslanecké sněmovny. Volební místnosti otevřou své dveře ve 22 okrscích. Hlasovat o nové podobě dolní komory parlamentu může 19 a půl tisíce novojičíňáků.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 21. 10. 2013

21. října 2013 12:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek 24. října přijede do Nového Jičína Anna K. s kapelou - a to poprvé akusticky. Koncert začne v Beskydském divadle v 19 hodin. 25. října proběhne na Masarykově náměstí vzpomínková akce ke Dni vzniku samostatného československého státu. Začátek je v 10 hodin dopoledne před radnicí. Nový Jičín zažije další Farmářské trhy, tentokrát ale dvoudenní. Na Masarykově náměstí vás budou čekat prodejci ovoce, zeleniny, sýrů, másla nebo zabijačkových a pekařských výrobků. V pátek proběhnou trhy od 9 do 16 hodin, v sobotu od 9 do pravého poledne. Iván Gutierrez - profesor filosofie, písničkář a hudebník představí v dalším jazzovém večeru sezóny své druhé album, a to v pátek v klubu Galerka na Staré poště. Doprovodí ho kapela Madera. O den později, v sobotu 26. října zaplní Galerku alternativní hudba. Pozvání přijala známá kapela Zrní, která začne hrát v osm hodin večer.
Až do prosince tohoto roku můžete pomoct nemocné Nikol Bártlové z Rybího. Středisko volného času Fokus vybírá vršky od PET lahví, přinést je můžete osobně. Výtěžek z jejich prodeje dostane těžce nemocná Nikol před vánocemi.
fotky:

Studentky z Nového Jičína se vrátily z Petrohradu

21. října 2013 12:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mendelova střední škola v září hostila dvě mladé dívky z ruského Petrohradu. V té samé době byly v rusku tři naše české studentky. Ty se z jazykového pobytu před několika dny vrátily domů.

Malá cena Nového Jičína a Cena Moravské brány

18. října 2013 11:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

37. ročník Malé ceny Nového Jičína a 23. ročník ceny Moravské brány - tyto dva prestižní a tradiční závody obsadily minulý víkend plavecký bazén. O oba byl velký zájem, pořadatelé museli zhruba stovku přihlášených z kapacitních důvodů odmítnout.

Lagunáři z Nového Jičína stále na světové špici

18. října 2013 11:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Lagunáři z Nového Jičína jsou opět nejlepší na světě. Juniorky totiž ve švýcarské Ženevě na světovém poháru obhájily loňské vítězství v plavání s ploutvemi. Medaile odtud přivezli i další členové klubu, ten díky poctivé práci sklízí další a další úspěchy.

Školky v Novém Jičíně budou mít více míst pro děti

17. října 2013 13:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

40 nových míst pro děti v mateřských školách, tolik jich vznikne v Novém Jičíně na příští školní rok. Město už začalo s rekonstrukcemi a přestavbami stávajících zařízení. Navíc podporuje vznik soukromé školky v městské budově v Bludovicích. Zjišťovali jsme více.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více