Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový Jičín bude mít svůj vlastní psí útulek

11. října 2013 13:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se chystá na stavbu svého vlastního útulku pro psy. Už dříve avizovaný projekt se posunul o krok dopředu, zastupitelé totiž schválili odkoupení pozemku v místní části Bludovice. Město zatím odchycené psy odváží do kopřivnického útulku, kde platí nemalé peníze.

HC Nový Jičín prožívá neúspěšný start sezóny

7. října 2013 15:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

VSK Technika Brno - takový byl víkendový soupeř mužů HC Nový Jičín.
7. kolo 2. hokejové ligy i tentokrát nabídlo pestrý zápas, body si ale z ledu odnesli hosté.

Nemocnice v Novém Jičíně tlumí dětské pacienty směsí plynů

7. října 2013 15:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na dětském oddělení novojičínské nemocnice prakticky už neuslyšíte pláč. Lékaři tam používají speciální směs plynů, která malým pacientům pomáhá nejen od bolesti. Ve světě mají s touto metodou výborné zkušenosti, v česku byla povolena teprve nedávno.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 7. 10. 2013

7. října 2013 15:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Senioři z Nového Jičína budou mít své hřiště. Vznikne na nevyužívaném prostranství za domem s pečovatelskou službou v ulici Pod lipami. Na místě vyroste zóna pro aktivní relaxaci seniorů a lidí s omezenou pohyblivostí a také prolézačka a skluzavka pro děti. Město na projekt vyčlenilo téměř 1 milion korun. Otevřeno by mělo být už 8. listopadu. Zastupitelé na svém posledním zasedání mimo jiné schválili i výkup pozemku na stavbu psího útulku. Už je rozhodnuto o tom, že vyroste na ploše bývalého vojenského areálu v Bludovicích. V první fázi vznikne na místě 15 kotců s výběhem, tři z nich budou vyčleněny na karanténu a dva na izolaci psů s infekčním onemocněním. Boudy budou elektricky vytápěné. V pátek 11. října se do Nového Jičína chystá trio špičkových muzikantů, tedy Pakostra trio. Leadrem je Radek Pastrňák z kapely Buty. Na pódiu se spolu s ním představí také Jiří Kostadinov a Josef Pak. Koncert začíná v Galerce ve dvacet hodin. Středisko volného času Fokus vás zve na Podzimní Fit párty s Martinou Davidovou. V pátek od pěti hodin si můžete dát pořádně do těla na Dance aerobic, Bosu a další cvičení. Podle pořadatelů ho zvládnou všichni.
informace najdete na webu www.fokusnj.cz

Městský úřad Nový Jičín šetří náklady na provoz

7. října 2013 15:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

70 procent původních nákladů. Tolik šetří městský úřad na telefonování díky nové smlouvě, kterou se podařilo vysoutěžit. V rámci úspor probíhají aktuálně i další kroky. Více už první dnešní příspěvek.

Pozvánka na Den zdraví v Novém Jičíně

7. října 2013 14:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pátek 11. října, to je den, kdy byste měli myslet na své zdraví. Alespoň v Novém Jičíně, v jehož nemocnici na vás čeká velká preventivní akce. Co všechno bude připraveno se právě teď dozvíte v krátké pozvánce.

Svatováclavská vyjížďka veteránů v Novém Jičíně

3. října 2013 13:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Veteráni, historická auta a motorky. Svatováclavský den proběhl v Novém Jičíně opravdu stylově. Už potřetí tady Masarykovo náměstí zaplnili příznivci nostalgií provoněného motorismu. Historické klenoty na kolech zaujaly každého.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více