Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 17. 10. 2013

17. října 2013 13:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

V místní části Nového Jičína - v Kojetíně nepoteče 30. října pitná voda, a to už od osmé hodiny ranní. Předpokládaný čas přerušení dodávky je zhruba 4 hodiny. V úterý 15. října budete moct v ulicích Nového Jičína podpořit nevidomé a slabozraké, a to v charitní sbírce Bílá pastelka. Na Masarykově náměstí bude v tento den i propagační stánek, kde mohou zájemci vyzkoušet kompenzační pomůcky nebo jaké to je se sám obsluhovat se zrakovým handicapem. Středisko volného času FOkus zve žáky základních škol na pobytový a příměstský tábor. Oba proběhnou v době podzimních prázdnin. Více informací najdete na stránkách www.fokusnj.cz

Podzim v Novém Jičíně ve znamení výstav

14. října 2013 16:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Podzimní dny patří v Novém Jičíně výstavám. Návštěvnické centrum, zámek, knihovna nebo Stará pošta. To jsou místa, kde na ně pravidelně narazíte. Stačí jen vyrazit.

Anna K. míří do Nového Jičína s akustickým koncertem

14. října 2013 16:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Známá zpěvačka Anna K. míří do Nového Jičína. V unikátní šňůře koncertů tady představí svou akustickou tvář, a to v Beskydském divadle. Alena Svobodová, Beskydské divadlo Nový Jičín Speciální koncert v Beskydském divadle si nenechte ujít ve čtvrtek 24. října. Začátek je v 19 hodin.

20. ročník florbalového turnaje O-Cup

14. října 2013 16:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď míříme za sportem, konkrétně na O-cup. Další ročník tohoto tradičního turnaje nabídl opět florbalovou podívanou. Své síly změřili hráči z Nového Jičína a blízkého okolí.

Den zdraví v Nemocnici Nový Jičín

14. října 2013 16:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice připravila před víkendem zajímavou preventivní akci: Den zdraví. Návštěvníci se na několika stanovištích dozvěděli informace o prevenci, zdravé výživě nebo si mohli nechat změřit krevní tlak a další hodnoty v těle.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 14. 10. 2013

14. října 2013 9:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pátek 18. října proběhne na Masarykově náměstí 2. ročník Ezofestivalu. Jeho program poběží celý den, a to už od rána. Návštěvníci uvidí ukázky a prezentace služeb a metod z oblasti Ezoteriky. V průběhu celého festivalu nebude chybět doprovodný program a přednášky. Středisko volného času Fokus zve na tradiční Drakiádu na Skalkách. Na louce bude i tentokrát připraven program plný podzimních her a soutěží. Nejoriginálnější vlastnoručně vyrobený drak získá odměnu. Začátek akce je v neděli 20. října ve 14 hodin. Série proher A týmu novojičínského hokejového klubu bohužel nekončí. Na víkendový zápas tým přivítal několik nových hráčů v sestavě, na hosty z Hodonína to ale nestačilo. Jedinou trefu za domácí zaznamenal Martin Kabeláč s asistencí Vašuta. Nový Jičín prohrál už po osmé v řadě - 1:5. Další zápas čeká muže ve středu 16. října v Přerově. Neúspěšný víkend zaznamenali i fotbalisti, kteří prohráli v Šumperku 2:1. Naše hráče můžete podpořit v sobotu 19. října na domácím hřišti, kde budou od 15 hodin hostit Valašské Meziříčí.

Marek Novotný vyprávěl o zdolání osmitisícovek

11. října 2013 13:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Gašerbrum I a a Gašerbrum II - to jsou dvě osmitisícovky v Pákistánu, na kterých v létě stanul novojičínský horolezec Marek Novotný. Tyto a další zajímavé okamžiky si ve středu připomněl se členy horolozeckého oddílu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 11. 10. 2013

11. října 2013 13:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Lagunáři přivezli domů další výrazný úspěch, na světovém poháru v Ženevě totiž obhájili loňské vítězství. Závod přivítal řadu letošních mistrů světa i Evropy a v drtivé konkurenci naši opět vynikali. Tým juniorek Laguny je nejlepším týmem na světě, medailové úspěchy vybojovali i junioři v mužské kategorii. Svůj loňský zlatý úspěch obhájila i juniorka Klára Křepelková a překonala rekord. Podrobnější informace přineseme brzy v samostatné reportáži. V novojičínských školkách přibudou další místa pro děti. Město v přestavuje stávající nevyužité plochy ve školách a také pronajalo budovu k provozování soukromé školky, která po souhlasu krajského úřadu pojme až 24 dětí. Volná místa přibudou i v Mateřské škole Sady nebo v nevyužitých prostorách Základní školy Dlouhá. Více se dozvíte v chystané reportáži.

Novojičínské návštěvnické centrum nově najdete i na sociální síti Facebook. Kromě pozvánek, fotografií a dalších zajímavostí a diskuzí na vás čeká i soutěž. V galerii jsou zařazeny desítky snímků lidí, kteří se nechali v průběhu městské slavnosti vyfotografovat s kloboukem na hlav.
Fotka, která získá největší počet hlasů vyhraje poukaz na pobyt na Slovensku.
www.facebook.com/mestoklobouku

V pátek 25. a v sobotu 26. října proběhnou na Masarykově náměstí další Farmářské trhy. Město vyzývá všechny podnikatele, farmáře, pěstitele nebo zahrádkáře a další, aby využili možnosti prodávat na těchto trzích. Informace získáte emailem nebo telefonicky.
titulek: informace na emailu: cesketrhy@seznam.cz nebo telefonicky: 608 119 088

Policie vyšetřuje krádež zbraní v Bludovicích

11. října 2013 13:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští kriminalisté vyšetřují údajnou krádež zbraní, které zmizely z areálu firmy v Bludovicích. Její majitelé ani policie zatím k případu nechtějí sdělovat podrobné informace, případ je ale v šetření. Údajně se jedná o sedm kusů samopalů, které jsou známé jako Škorpion.

Petr Gřes, PIS PČR Nový Jičín
Prověřujeme...1:31...01:59..zbraní a střeliva

Policie vyšetřuje případ jako přečin krádeže a také nedovolené ozbrojování. Podle některých informací je možné, že zbraně se tímto způsobem mohly dostat do rukou členů skupin organizovaného zločinu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více