Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

19. zasedání Zastupitelstva města Nového Jičína

16. září 2013 17:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelé města se v pondělí 9. září sešli na svém 19. zasedání. Celý program sledovala naše kamera a nabízíme vám krátký výběr nejzajímavějších témat, které zastupitelstvo projednalo.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 16. 9. 2013

16. září 2013 12:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

V návštěvnickém centru Nový Jičín - město klobouků můžete aktuálně vidět výstavu fotografií z partnerských měst Ludwigsburg, Görlitz a Swietochlowice s názvem SPOLEČNĚ. Muži HC Nový Jičín úspěšně vstoupili do II. ligy. V prvním utkání porazili na domácím ledě Valašské Meziříčí 4:3. Nejúspěšnější byla I. třetina, ve které naši vstřelili 3 branky. O vítězství rozhodl v prodloužení Antonín Sprušil. Další zápasy čekají muže ve středu s Frýdkem-Místkem a poté v sobotu doma proti Opavě. Český svaz chovatelů v Loučce pořádá o víkendu místní výstavu drobného zvířectva. Začátek v areálu U chovatelů je v sobotu i v neděli od osmi hodin ráno. Rodinné centrum Mami v Novém Jičíně pořádá bazárek podzimního a zimního oblečení. Věci k prodeji tady vybírají ve středu - prodej proběhne ve čtvrtek a v pátek.
titulek: registrovat se můžete osobně nebo na emailu: mamirc@seznam.cz Příští čtvrtek - 26. září jste od 15 hodin zváni do Auly radnice. Proběhne tady veřejné projednání strategického plánu rozvoje města. Jeho podobu na období let 2014 - 2020 můžete ovlivnit svými náměty a názory. Turistický oddíl mládeže Ještěrky Nový Jičín uvítá nové členy s blízkým vztahem k přírodě a sportu. Oddílové schůzky začínají v září.
titulek: informace na adrese: t-o-m-novy-jicin.webnode.cz

Retrospektiva Petra Řezníčka v Žerotínském zámku v Novém Jičíně

10. září 2013 17:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Retrospektiva Petra Řezníčka, to jsou obrazy, které jsou aktuálně k vidění v Žerotínském zámku. Novojičínský výtvarník a malíř věnoval tuto výstavu svému zásadnímu životnímu jubileu.

Hans Hückel navštívil Nový Jičín

10. září 2013 14:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nejstarší potomek slavného novojičínského roku Hückelů - Hans - přijel do Nového Jičína.
Při své návštěvě si našel čas i na krátkou besedu na Baště. Členům klubu rodáků a přátel města i dalším zájemcům vyprávěl a odpovídal na spoustu otázek. Podařilo se nám natočit s ním krátký rozhovor.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 10. 9. 2013

10. září 2013 14:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie v ponděli zadržela na ulici Nádražní obnaženého muže z Kopřivnice, který se ukájel na veřejnosti. Kvůli podobným aktivitám se už v minulosti zodpovídal u soudu. Tělocvičná jednota Sokol zve všechny zájemce na pravidelná cvičení v novém školním roce. Probíhat budou každý čtvrtek od 16 hodin na Základní škole Jubilejní. Vedení radnice zve občany na veřejné projednávání strategického plánu rozvoje města, které
se uskuteční 26. září od 15 hodin v aule městského úřadu. Toto setkání je posledním, kdy mohou občané svými názory a náměty ovlivnit tvorbu tohoto významného dokumentu. Městský úřad upozorňuje na blížící se termín 2. splátky poplatku za komunální odpad. Jeho splatnost je do 30. září.

Stará pošta - příběh neobyčejného domu v Novém Jičíně

10. září 2013 12:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nejkrásnější náměstí na sever od Alp najdete údajně v Novém Jičíně. Právě tady stojí budova Staré pošty, kterou všichni místní dobře znají. Příběh tohoto neobyčejného domu vypráví čerstvá výstava přímo v jedné z jeho místností.

Nový Jičín chce zopakovat úspěch e-aukce

10. září 2013 9:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na úspěch první elektronické aukce energií pro domácnosti chce navázat vedení města.
Nabídne proto všem, kdo první dražbu nestihli nebo ještě nebyli rozhodnuti, přihlásit se do další - ve druhém kole. Kromě domácností mohou této možnosti navíc využít i podnikatelé, kteří působí na území města.

Zahájení výstavy k 700. výročí Nového Jičína

6. září 2013 9:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o přípravách unikátní výstavy v Žerotínském zámku. Ve čtvrtek proběhla její slavnostní vernisáž. Nechyběli zajímaví hosté a ještě zajímavější listiny. Některé už v Žerotínském zámku byly a vracejí se zpět po zhruba pěti stech letech, do míst, kde v 16. století sídlila radnice. Jejich historické kouzlo dýchlo na všechny návštěvníky výstavy. anketa: návštěvníci výstavy
Sylva Dvořáčková, Muzea Novojičínska Mezi desítkami hostů byl i současný hejtman Moravskoslezského kraje, který také popřál městu k jeho výročí. Miroslav Novák (ČSSD), hejtman MS kraje Historické pergameny, cechovní privilegia a řadu dalších mimořádných dokumentů můžete vidět v Žerotínském zámku do 31. října - poté většina z nich zamíří opět na desítky let do útrob archivů.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více