Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Mladík okradl seniorku v Novém Jičíně za bílého dne

6. září 2013 9:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladý zloděj si vyhlédl seniorku a okradl ji, a to za bílého dne na Bezručově ulici. Pachatelem je 20 letý mladík z Fulneku, který do Nového Jičína původně přijel nakupovat. Nakonec se rozhodl přepadnout starší ženu. Brzy ale skončil v poutech.

Beskydské divadlo se připravuje na novou sezónu v Novém Jičíně

5. září 2013 10:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo se připravuje na novou sezónu. Velké změny v ní diváci poznají doslova na každém představení. Místní kulturní stánek má totiž novou podlahu a hlavně sedadla. A to po jednadvaceti letech.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 5. 9. 2013

5. září 2013 10:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Celý víkend proběhne v Novém Jičíně ve znamení velkolepých oslav. Pokud se chystáte přijít s fotoaparátem a chcete se podělit o své snímky, vyberte dva nejlepší a pošlete je do 13. září na email novojičínského zpravodaje. Nejlepší budou zveřejněny a autoři dostanou dárek.
titulek:
Nejvýše 2 fotografie posílejte na adresu: njzpravodaj@novyjicin-town.cz Hned po víkendu, v pondělí 9. září se sejdou zastupitelé města na svém 19. zasedání. Začíná ve tři hodiny odpoledne v aule radnice. Jako vždy vám z jednání přineseme záznam. Na ulici Propojovací nedaleko Technických služeb města začal fungovat nový separační dvůr. Jeho stavba probíhala od roku 2012 do letošního června. Na financování projektu přispěla Evropská unie. Město nechalo k příležitosti 700. výročí vyrazit pamětní žetony. Na jejich lícové straně je část Masarykova náměstí, na rubu najdete znak města. Žetony jsou k dostání v Návštěvnickém centru.

Recesní štafeta na 700 metrů v Novém Jičíně

5. září 2013 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Docela netradičně a s recesí pojaté sedmisté výročí Nového Jičína. Členové Klubů seniorů a organizace zdravotně postižených uspořádali v minulých dnech štafetu na 700 metrů. Zapojit se mohl v podstatě každý, a také si vybrat, jakým způsobem symbolickou vzdálenost překonat.

Folklórní soubor z Indonésie navštívil Nový Jičín

2. září 2013 16:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Seriál akcí Novojičínské léto nabídl v pátek na Masarykově opravdovou lahůdku pro milovníky folklóru. Až z Indonésie tady dorazil soubor tanečníků a muzikantů. Exotické vystoupení i členy této skupiny jsme si nemohli nechat ujít.

Jak probíhaly oslavy města před 50 lety v Novém Jičíně

2. září 2013 11:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se chystá na obrovskou slavnost v rámci výročí 700 let od první písemné zmínky o městě. Navštívili jsme proto Státní okresní archiv - teď uvidíte, jak se v Novém Jičíně slavila polokulatá 650ka.

Karel Ligocki má za sebou další maraton v Novém Jičíně

2. září 2013 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Údajně jeden z posledních, ne-li opravdu poslední závod jel o víkendu Suchdolský ultramaratonec Karel Ligocki. Na novojičínském zimním stadionu opět nastoupil na dvanáctihodinové bruslení. Jeho zdravotní stav údajně nebyl až tak dobrý, proto nebyla řeč o překonání vlastního rekordu. Podle našich informací ale vydržel a najel 222 kilometrů. Na jeho závodu ho jako vždy doprovodili skalní přiznivci a trenér Jan Kopera.

Turnaj v ultimátním frisbee v Žilině u Nového Jičína

2. září 2013 10:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ultimátní frisbee. Tento relativně nový sport se představil divákům v Žilině u Nového Jičína. Nadšenci z okolí se tady sešli na prvním turnaji pro veřejnost. A přihlásilo se rovnou šest týmů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 2. 9. 2013

2. září 2013 10:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisté vypátrali pachatele vloupání do jedné z novojičínských restaurací. Na konci července tady zloděj vypáčil okno do sklepa a ukradl prázdný pivní sud. Zajištěn byl sedmadvacetiletý muž z Nového Jičína, k loupeži se přiznal, uvedl, že sud prodal za 300 korun. 700. výročí města se netradičním způsobem rozhodli oslavit členové Organizace zdravotně postižených a Kluby seniorů Nový Jičín a Loučka. Ve čtvrtek proto odstartovali
ŠTAFETOVÝ POCHOD-BĚH-JÍZDU NA 700 METRŮ. Všichni účastníci obdrželi pamětní plaketu. Reportáž vám přineseme v pátečním expresu. Ve čtvrtek 5. září si rozhodně nenechte ujít vernisáž unikátní výstavy k sedmistému výročí Nového Jičína. Začátek je v 17 hodin v Rytířském sále Žerotínského zámku. Fond pro opuštěné děti a mládež z Nového Jičína chystá další velkou akci. Tentokrát proběhne v sobotu 7. září v Suchdolu nad Odrou, v místním Country městečku. Zváni jsou úplně všichni, začátek je ve dvě hodiny odpoledne. Návštěvníkům zazpívá Vladimír Hron.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více