Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Peter Lipa vystoupil v Kině Květen

18. prosince 2015 13:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Slovenský jazzman Peter Lipa vystoupil v Kině Květen. Jeho koncert uzavřel letošní sérii jazzových večerů pořádaných městským kulturním střediskem.

Strážníci mohou díky defibrilátoru zachránit život

18. prosince 2015 13:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci městské policie mají ve služebním voze nové zařízení. Jedná se o externí defibrilátor, díky kterému mohou v terénu zachránit život.

Nový ředitel TS chce lépe udržovat dětská hřiště

18. prosince 2015 13:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Technické služby mají nového ředitele. Na základě výběrového řízení jmenovala rada města Václava Bukovského. Ve funkci tak vystřídal Oskara Šímu. Zaměřit se chce třeba na lepší údržbu dětských hřišť.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 12. 2015

11. prosince 2015 14:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letos naposledy se sejdou zastupitelé města, a to ve čtvrtek 17. prosince v 15 hodin v aule budovy radnice. Na zasedání jsou zváni také občané města. Vyslechnou si tu mimo jiné návrh rozpočtu na příští rok a rozpočtový výhled na rok 2017.
*
V režii městské policie proběhl další kurz sebeobrany pro ženy. Na závěrečných testech musely všechny účastnice prokázat, co se naučily, a to hned proti útoku několika mužů. Osvědčení nakonec získaly všechny ženy. Dle zájmu veřejnosti budou strážníci v organizací kurzů pokračovat.
*
Město Nový Jičín má zájem zachránit a znovu oživit areál Hückelových vil. V tuto chvíli existuje několik návrhů na jejich využití. Vyslechnout si je mohou všichni lidé, kteří zavítají na veřejné projednání a představení variant. Pokud i Vás zajímá, co by v historických vilách mohlo být, přijďte v úterý 15. prosince ve 4 hodin odpoledne do MŠ Montessori na ulici Revoluční.
*
Radnice hledá vhodného uchazeče na místo referent veřejné správy na úseku hospodaření příspěvkových organizací. Předpokládaný nástup je 1.2.2016. Podrobné informace o pracovním místě jsou zveřejněny na webových stránkách města. Uzávěrka přihlášek do výběrového řízení je 30. prosince 2015.

Charita otevře denní nízkoprahové centrum

11. prosince 2015 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Charita Nový Jičín připravuje pro lidi bez domova novou pomoc v podobě nízkoprahového denního centra. Budou si tu moci uvařit polévku nebo čaj a využít rady sociálního pracovníka, například při jednání s úřady.

Kino Květen slaví 85 let

11. prosince 2015 10:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kino Květen slaví 85 let. První film s názvem Bílý ďábel se tu promítal 25. prosince roku 1930.

Advent a Vánoce v Muzeu Novojičínska

9. prosince 2015 15:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zdobení perníků a skleněných baněk nebo stloukání másla - to byly práce, které si vyzkoušely
děti v Muzeu Novojičínska. Tradiční předvánoční program tu každoročně navštíví všechny mateřské a základní školy z Nového Jičína a také z okolí.

Betlémy v Návštěvnickém centru

7. prosince 2015 13:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stálá expozice klobouků Návštěvnického centra se také ponořila do předvánoční atmosféry. Vedle pokrývek hlavy zaplnily vitríny papírové betlémy.

Pekelná show a rozsvícení vánočního stromu

7. prosince 2015 13:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pekelná akrobatická show v režii Cirkusu trochu jinak - v tomto doslova ďábelském duchu se neslo letošní rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí. Slavnostní chvíli si nenechaly ujít stovky lidí

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více