Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

U bývalé tabačky v Novém Jičíně se brzy začne stavět

8. srpna 2012 17:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už od loňského jara je opuštěný areál bývalé tabačky. Avizovaná stavba obchodního centra byla doteď v nedohlednu, podle posledních informací by ale stavebníci mohli na místo opět dorazit na konci roku. Zjišťovali jsme další podrobnosti.

Kill The Dandies koncertovali na náměstí v Novém Jičíně

6. srpna 2012 10:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

V rámci Novojičínského kulturního léta proběhl na náměstí další koncert. Po Banjobandu Ivana Mládka si tentokrát přišli na své příznivci kytarové muziky. Těm zahrály kapely Valerian´s Future a Kill The Dandies.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 6. 8. 2012

6. srpna 2012 10:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Je čas na čerstvý Novojičínský expres, vítejte.
Na náměstí proběhl další koncert a vezmeme vás na tenisové dvorce Olympia, kde se v sobotu konal turnaj Hockeybowl 2012. Jízdní řád Městské hromadné dopravy v Novém Jičíně bude mít od začátku školního roku, tedy od 1. září změny. Oproti loňsku jsou ale víceméně kosmetické, navíc platnost jízdního řádu po těchto změnách bude až do prosince příštího roku. V rámci Novojičínského kulturního léta proběhl na náměstí další koncert. Po Banjobandu Ivana Mládka si tentokrát přišli na své příznivci kytarové muziky. Těm zahrály kapely Valerian´s Future a Kill The Dandies. Na tenisových dvorcích Olympia se o víkendu konal turnaj Hockeybowl 2012. V Novém Jičíně má poměrně dlouho tradici - jeho účastníci se na něm sešli už podeváté. Kromě záliby v tenise je spojuje ještě hokej a místní klub HC Nový Jičín. Další novojičínský expres uvidíte opět v pátek, do té doby mějte hezké dny.

9. ročník tenisového turnaje Hockeybowl 2012 v Novém Jičíně

6. srpna 2012 10:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na tenisových dvorcích Olympia proběhl o víkendu turnaj Hockeybowl 2012. V Novém Jičíně má poměrně dlouho tradici - jeho účastníci se na něm sešli už podeváté. Kromě záliby v tenise je spojuje ještě hokej a místní klub HC Nový Jičín

Změny v novojičínské MHD

4. srpna 2012 21:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jízdní řád Městské hromadné dopravy v Novém Jičíně bude mít od začátku školního roku, tedy od 1. září změny. Oproti loňsku jsou ale víceméně kosmetické, navíc platnost jízdního řádu po těchto změnách bude až do prosince příštího roku.

Na novojičínském ledě už trénují mladí hráči

3. srpna 2012 8:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na zimním stadionu se už od konce července trénuje na ledě. Mezi prvními hráči, kteří se na plochu dostali, byli účastníci hokejového kempu. Na bruslích i na suchu trénovali celý týden.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 2. 8. 2012

2. srpna 2012 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve středisku Europe Direct mají novou výstavu s názvem "Objektivem seniora aneb podzim života v obrazech". Na fotografie se můžete podívat do 31. srpna Tuto sobotu 4.8.2012 na hradním nádvoří na Starém Jičíně vystoupí PETR BENDE se svým recitálem KOLOTOČ. Motivem letošní městské slavnosti budou pohádky a legendy zdejšího regionu. Rada Moravskoslezského kraje vyhlásila další konkurzní řízení na vedoucí pracovní místo ředitele Dětského domova a Školní jídelny Revoluční 56. V pátek 10. srpna pokračuje program novojičínského kulturního léta. Na náměstí zahraje britská funky kapela Kava Kava s ostravskými W.O.CH.

Řidiči stále jezdí pod vlivem drog v Novém Jičíně a jeho okolí

2. srpna 2012 11:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie se čím dál více setkává s řidiči, kteří jezdí pod vlivem drog. Kromě alkoholu je to nejčastěji marihuana a pervitin. Žádnou vzácností není ani kombinace různých látek. Do statistik tak přibývají další nehody. Jeden z posledních případů se stal i v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více