Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Z 39. a 40. jednání Rady města Nového Jičína

26. července 2012 18:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Radní města měli v minulých dnech rovnou dvě zasedání, jedno z nich bylo mimořádné. Vybrali jsme pro vás tedy zásadní témata, která radní řešili. Nejdůležitější body pro vás okomentoval starosta Jaroslav Dvořák.

Centrální registr vozidel v Novém Jičíně už funguje lépe

26. července 2012 18:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nefunkční centrální registr vozidel dlouhé dny komplikoval práci úředníkům odboru dopravy Městského úřadu v Novém Jičíně, ale také řidičům a majitelům vozidel. Systém stále kolaboval a když byl v provozu, tak jen určitou dobu. Zjišťovali jsme, v jakém stavu je registr v těchto dnech a na co se mohou klienti úřadu připravit.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 27. 7. 2012

26. července 2012 17:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Fotbalisti zvou všechny své příznivce na utkání Poháru, které proběhne v sobotu 28. července. Od pěti hodin nastoupí na trávník domácí tým proti účastníkovi Moravskoslezské ligy - FC Hlučín. Městská knihovna v Novém Jičíně a areál dětského hřiště na ulici Husově 2 jsou z důvodu čerpání řádné dovolené až 3. srpna 2012 uzavřeny. V této době budou všechny výpůjčky automaticky prodlouženy. I tento víkend si můžete zajet nebo zajít na hrad Starý Jičín. V sobotu tady mají na programu Coundry večer a o den později od oběda tady proběhne tradiční Sokolnické odpoledne. Stále můžete zasílat své fotografie do soutěže čtenářů Zpravodaje. Podmínkou je neokoukaný záběr z Nového Jičína, zaslaný na novou emailovou adresu vždy do 15. dne v měsící. Nejlepší autoři budou odměněni.
titulek: fotografie posílejte na email: njzpravodaj@novyjicin-town.cz Tajemnice Městského úřadu vyhlásila další výběrová řízení vedoucí pozice několika oddělení. Bližší informace jsou na internetových stránkách města. V pátek 3. srpna na Masarykově zahrají kapely Kill The Dandies se svým temným garážovým rockem, a dále Valerian´s future. Začátek koncertu je v osm hodin večer.

V novojičínské nemocnici používají Vojtovu metodu

23. července 2012 16:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na rehabilitačním oddělení novojičínské nemocnice používají Vojtovu metodu.
Unikátní rehabilitační postupy rozpracoval český lékař Václav Vojta už v padesátých letech. Jeho
principy ale pomáhají pacientům dodnes. V péči novojičínských lékařů jsou aktuálně přes dvě stovky dětí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 23. 7. 2012

23. července 2012 15:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tajemnice Městského úřadu vyhlásila další výběrová řízení vedoucí pozice několika oddělení. Bližší informace jsou na internetových stránkách města. Už tuto sobotu proběhne na Skalkách tradiční Jičínfest. Hlavním hostem je kapela Krucipusk. Dále vystoupí skupiny Drzý čert, The Squirm, TTIOT a další. Informace najdete na stránkách jicinfest.cz Městská policie hlásí dva aktuální nalezence - na služebnu dovedl občan psa, kterého našel ve Smetanových sadech. Křížence strážníci převezli do útulku v Kopřivnici.
Na ulici Riegrova pak našli občané modrou andulku, s kroužkem na noze. Více informací u Městské policie. Do hokejového týmu Nového Jičína přišla do nadcházející sezóny posila Marek Ivan. Na místní led přiveze své zkušenosti ze zahraničních soutěží, hrál v zámoří i v české extralize. S Novým Jičínech chce do play off.

Podpis partnerské smlouvy mezi Ludwigsburgem a Novým Jičínem

23. července 2012 15:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Velká událost proběhla o víkendu v Novém Jičíně. Do města totiž přijela delegace z německého Ludwigsburku. Zástupci obou měst tady podepsali partnerskou smlouvu na slavnostim večeru v Beskydském divadle. Tam vás teď na chvíli zveme.

Organizační změny na MěÚ Nový Jičín

21. července 2012 8:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rada města na konci května rozhodla o reorganizaci městského úřadu a schválila také nový organizační řád. Od července je proto v jeho organizační struktuře velké množství změn. Na ně jsme se ptali tajemnice Jarmily Absolonové.

Opravy presbitáře v novojičínském kostele pokračují

20. července 2012 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve Farním kostele v jsou v plném proudu plánované úpravy presbytáře. Náklady za stavební práce by se měly vyšplhat k milionu korun. Větší část penez investuje město, zhruba 700 tisíc korun. Zbytek musí církev získat sama. Opravou farní kostel získá novou mramorovou podlahu. Na ní bude podle nových liturgických směrnic nový oltář, dále sedadlo pro kněze a ministranty.
Opravy by podle plánu měly běžet až od září.
Stále také můžete finančně pomoct na zřízený účet. titulek: č.ú.: 182725650/0300, variabilní symbol 1122

Večer s novým cirkusem na Masarykově náměstí v Novém Jičíně

20. července 2012 8:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Večer s novým cirkusem, tak se jmenovala páteční akce na Masarykově náměstí. Divákům se tady představilo Poledance studio Firefly. V programu vystoupili i jejich hosté. Akce byla součástí novojičínského kulturního léta.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20. 7. 2012

20. července 2012 8:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Celkem 396 dětí, z toho 206 chlapců a 190 děvčátek, přinesl čáp v prvním pololetí letošního roku do porodnice Nemocnice Nový Jičín. Mezi novorozeňaty byla čtyři dvojčátka. Porodnost je ve zdejší nemocnici téměř stejná jako ve stejném období loňského roku.

Rozbory Krajské hygienické stanice v Ostravě potvrdily, že voda v nádrži Čerťák za Novým Jičínem je vhodná ke koupání a nepředstavuje zdravotní riziko. V Beskydském divadle proběhne v sobotu 21. července Slavnostní koncert u příležitosti podpisu partnerské smlouvy mezi Novým Jičínem a Ludwigsburgem. Vystoupí tady Bassono Grosso a Pěvecký sbor Ondráš. Začátek je v devatenáct hodin. Na skalkách začne v sobotu 28. července další ročník tradiční akce Jičínfest s hlavním hostem: kapelou Krucipüsk. Informační střediska Europe Direct v celé republice vyhlásila letní soutěž Cestuji, Cestuješ, Cestujeme. Hlavní cenou je videokamera. Stačí popsat, vyfotografovat nebo nakreslit ojedinělý zážitek z putování po zemích Evropské unie a doručit nebo poslat jej do 10. září.
titulek: www.europedirect.cz/novyjicin

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více